Зодията на вашия шеф: какво трябва да знаете, за да се издигнете в службата

Зодията на вашия шеф какво трябва да знаете, за да се издигнете в службата

Какво знаете за шефа си освен това как точно обича кафето, пие ли чай и дали е подредено бюрото му в офиса? Знанието за особеностите на характера както и навиците на мениджъра може да се окаже необичайно полезно в дългосрочна перспектива, например когато стане дума за вашето повишение.

Вярно е, че астрологията може да не е най-обичайният способ в случая, но пък тя може да ви подскаже ценни неща, полезни, за да се издигнете в йерархията. Каква е зодията на вашия шеф? Какви са особеностите на характера му разкрива elle.ru.

Овен

Никога не можеш да отгатнеш какво мислят. Те са истински работни снайпери, които винаги забелязват всички детайли и бият точно в целта – качество, което може да се окаже невероятно полезно, когато вие молите за отзив за конкретна работа. Вместо пасивно слушане задължително се включвайте в бурните дебати по проблема – Овните впечатляват с блестящи разговорни навици. Силните страни на този знак: прямота, честност, внимателност; слабите: егоцентризъм и грубост.

Телец

Улегнал и устойчив земен знак, който никога не отписва интересите на целия отбор. Телците не обичат и не могат да действат в хаос, за тях е важно да формулират всеки отделен проблем и да работят конкретно над него. Многозадачността не е за тях. Знаейки тези особености, може да се каже, че Телците, вероятно, поощряват здравия баланс между работата и личния живот.

Сред техните достойнства са любезността и представителността, а към недостатъците може да се отнесат прекалената внимателност, изолираност и безграничното упорство.

Близнаци

Характерна особеност на началника Близнак са множествените разговори: от регулярните мозъчни атаки до чисто формалните дискусии. Всяка своя идея те непременно сподеят с огромно количество хора. Тази склонност към постоянни беседи може да направи от тях офисни клюкари: голяма грешка ще бъде обаче да се предполага, че заради това им качество вие трябва да им доставяте най-нелицеприятната информация за колегите си.

Бъдете нащрек, острият ум и безкрайното любопитство (една от основните характеристики на Близнаците) в зависимост от ситуацията може да бъдат както доброжелателена, така и тревожна черта.

Рак

Тези шефове чувстват потребността да транслират върху сътрудниците си усещането за пълна безопасност. Раците са безкрайно търпеливи и когато имат достатъчно време за размисъл, могат да предложат фантастично решение на всеки проблем. Трябва да знаете, че най-важните за вас въпроси е необходимо да обсъждате с Раците само на четири очи. За отбелязване е тяхната интуиция и творчески потенциал, но трябва да имате под внимание излишната им чувствителност и нерешителност.

Лъв

Харизмата и неординарността на Лъва се чувства от разстояние: те като че ли заемат цялото пространство и това се усеща дори в отсъствието им от работното място. Те обичат хората, способни да видят нещо повече от приказния си живот и просто не понасят срамежливите сътрудници. Ако узнаете какво на практика ги мотивира, ще завоювате уважението им и възможността да се обръщате директно към тях по всяко време на денонощието.

Такива началници непременно си имат любимци в колектива. Когато станете част от близкото им обкръжение, получавате в тяхно лице верен защитник и адвокат. Ползвайте се от щедростта и вниманието на такъв бос, но вземете под внимание неговата агресия в моменти дори на леко недоволство.

Дева

Като всяка истинска Дева вашият шеф предпочита да планира всички възможни резултати, преди да пристъпи към даден проект. Ако вие се придържате към същата стратегия и анализирате различни варианти по-отрано, задължително ръководството ще ви забележи. В края на краищата подобна тактика ще ви помогне да избегнете много грешки и ще ви спести главоболия. Представителите на този знак притежават силни организационни и аналитични способности, но в същото време носят в себе си тревожност и напрегнатост.

Везни

Трудно е да се съпротивлява човек на енергията на Везните. Представителите на този знак умеят непринудено и блестящо да обединяват хората в един колектив. Правят го така, че често сътрудниците започват да се питат: този либерален човек техен началник ли е или просто приятел.

Това означава, че тяхната врата е винаги отворена – те ще се радват във всеки момент да изслушат вашите работни предложения. На ръководен пост Везните се характеризират с дружелюбност и гостоприемство, но едновременно с това колективът може да страда от тяхната нерешителност във важни работни моменти.

Скорпион

В рамките на корпоративната етика не е прието да се говори за началника като «мистичен», но именно такова определение подхожда на боса Скорпион. През по-голямата част от времето те се държат тихо и дръпнато. Най-верният способ да се открие ключът към тях е да се държите също така независимо и дръпнато като тях.

Никога не си позволявайте да недооцените генералния план на Скорпиона: силни и изобретателни, те действат съгласно обмислена тактика. Отличават се с напрегнатост, мрачност и тотална непроницаемост.

Стрелец

Подобни началници провеждат блестящо колективните събрания. Те са склонни да делегират максимума от своите задължения на другите и да ги оставят те да планират нещата. Едновременно с това в работата те допускат лекота и веселие, като се стараят да създадат непринудена обстановка. Те са забавни и енергични, но зад тези качества често се крие разсеяност, непостоянство, неорганизираност. Бъдете внимателни!

Козирог

Козирогът е винаги последният, който излиза от офиса. Такива хора никога не отлагат нещата за по-късно и ненавиждат, когато околните бавят вземането на решение или отговор. Едновременно с това те умеят да мотивират отбора си и благородните им амбиции се разпростират върху целия колектив. Сред ярките им характеристики са самоотверженост, дисциплина, целеустременост, твърдост.

Водолей

Родените под този знак имат специфични идеи за бъдещето. Това е възможно най-нестандартният шеф, който бихте могли да имате. Те обичат да си сътрудничат с екипа и постоянно споделят своите виждания за ситуацията с другите, но не жалят онзи, който оспорва техните надежди и мечти.

Не е задължително винаги да отговаряте със съгласие на такива началници, но навикът да бъдете гъвкави може да ви помогне в общуването с подобни ръководители. Техен плюс е изобретателността и справедливостта, техен минус – бързата раздразнителност.

Риби

Подобни началници винаги са готови да помогнат със съвет на всеки сътрудник – те са способни да съпреживяват и да даряват топлина. Заради това много сътрудници често „се забравят” и изпускат факта, че пред тях не стои близък приятел, а големият началник. Но благодарение на тяхната доброта те с лекота завоюват дори най-каменните персони. Тяхната мекосърдечност и откритост е съпроводена с разсеяност и идеализиране на някои хора и ситуации.