Жените харесват пълни и солидни мъже

Жените харесват пълни и солидни мъже”Ей, мъже! Оставете изтощителните диети и потенето във фитнес залите. Ние ви харесваме закръглени, излъчвате стабилност, давате ни увереност.” Това са изненадващите изводи на обширно допитване до женската аудитория, направено за вестник Nature.
На жените са предложени десетки снимки на мъже с различно телосложение. Оказва се, за най-голямо учудване, че мъже с физическите данни на Жерар Депардийо, Джон Траволта и Джеймс Гандолфини, са предпочитани пред елегантния и атрактивен Леонардо ди Каприо. Отговорът на повечето жени е следният: ”Предпочитаме да прекарваме времето си в леглото със закръглен мъж, който ще ни обърне внимание, отколкото да се конкурираме с такъв, който се спира пред огледалото по няколко пъти на ден.”
Има известна логика, нали!

Джеймс Гандолфини, известен с ролята си на Тони Сопрано в американския сериал ”Семейство Сопрано”, малко преди да си отиде от този свят, призна в интервю: ”За мен най-секси са дебелите хора, които си лежат и се пекат на плажа. Видиш ли много слаба семейна двойка – значи тя има проблем.”
Да си припомним известната комедийна актриса Розанна Бар, която преди време реши да се поразсъблече в Gear Magazine. Предизвикателството й намери израз в посланието: “Дебелите хора могат да бъдат най-секси и най-страстни.”

Може и да е права. Има научно доказателство, основаващо се на ДНК-изследвания, че пълничките хора са по-щастливи и по-добри в секса. Наличието на повече мазнини стимулира хормоните, от които зависи сексуалното желание. Кльощавите хора пък се чувстват не толкова задоволени.
Снимка: БГНЕС