Защо мъжът игнорира жената, която харесва

Защо мъжът игнорира жената, която харесва

Колкото по-малко обичаме една жена, толкова повече й се харесваме. Някои мъже активно работят по тази формула, като се отнасят така дори към жените, които на тях им харесват. Пред elle.ru психолозите търсят отговори на въпроса защо мъжът игнорира жената, която му се нрави.

Смята се за недостатъчно идеален

Защо мъжът игнорира жената, която харесва? Това може да бъде наречено честност по отношение на себе си. Мъжът разбира, че не е готов за сериозен роман, и увеличава дистанцията, за да замрази своите чувства. Да се справиш с това, не е лесна задача, поради което и жената не може да разбере какво се случва: симпатията по неин адрес е очевидна, но сюжетът не се развива.

Има още една причина, ласкателна за жената, но не решаваща проблема – съмненията. Той се съмнява, че не е достатъчно добър за вас. Това е силен аргумент мъжът да избягва жената, която харесва. Освен това може да се опасява, че няма да издържи на евентуална конкуренция или пък да има опасения за своята финансова състоятелност. Затова остава внимателен и хладен.

Не е готов да бъде първи

Тук може да се отнесе страхът да не би да не бъде приет от жената, въпреки че е силно влюбен. Тази боязливовост може да е в основата на неговата пасивност. Има и друг момент. Мъжът просто да не е готов да бъде първият мъж в живота на една жена. Т.е. да го плаши липсата на опит от нейна страна.

Преценява всички „за” и „против”

Не трябва да забравяме версията „съмнение”. Вие му се харесвате, но той не е уверен, че сега му е нужно да се среща с някого. Той слага на кантара всички „за” и „против”, опитвайки се да чуе вътрешния си глас. Това може да ви подразни, защото никой не харесва подобно бавене, но пък ще се съгласите, че подобно щателно вглеждане е всъщност добър признак.

И още един важен нюанс. Той може да забавя нещата, защото не е свободен и вече се намира в друга връзка. Ще намери ли сили в себе си да се освободи и да отвори нова страница в живота си? Тук, както пише в социалните мрежи, всичко е сложно. Вие решавате да форсирате ли ситуацията или да оставите всичко в негови ръце.

Той играе своя игра

Има и още нещо. Защо мъжът игнорира жената, която харесва? Защото той играе своята игра с нея. Остава равнодушен преднамерено – за да си вдигне цената, да застави жената да кипи от любопитство. Тук разбира се последната дума има нежната половинка. А ако ви се случи и на вас подобно отношение, имайте предвид следното. Не се съмнявайте в себе си.

Ако не ви преценят, че сте съзрели за пълноценни отношения, не дръжте толкова много на тези отношения. Ако вие наистина сте му интересна, той ще намери начин да го покаже. Ако движението му към вас все пак не се получава, по-добре забравете за него. А най-голямата истина е, че никой мъж не обича прекаленото внимание към самия него. Имайте това предвид.