Защо мъжете предпочитат зрелите жени

Защо мъжете предпочитат зрелите жени

Всъщност мнозина тук ще тръгнат да спорят. Според общоприетото мнение мъжете си падат по млади момичета и този интерес расте с нарастването на възрастта на мъжа. Не така обаче мисли писателката Карън Ли Потър, която води в световната мрежа токшоу по въпроса на отношенията. Според Потър мъжът, който е имал интимна връзка с по-голяма от него жена, ще си спомня този роман като един от най-добрите в своя живот. А полученият от връзката интимен опит ще бъде от полза за младия мъж при следваща негова продължителна връзка.

В Съединените щати жените на балзаковска възраст (35 – 45 г.), които активно се срещат с по-млади от тях мъже, са наричани „пуми“. Това са силни жени, достигнали успех в кариерата си, които не са се отказали от желанието си да намерят щастието в личния си живот. Именно една от тях е блогърката Карън Ли Потър.

Преди няколко години тя изгубва мъжа си и започва да води блог в интернет, а по-късно и в интернет мрежа за любовта, запознанствата и секса. По-късно пише и книга за това как може да се открие щастието в зряла възраст – нещо, което и тя самата е постигнала. Вече 7 години Карън има връзка с мъж, по-млад от нея с няколко години. Анкетирайки участници в нейното шоу какво сближава хората с голяма разлика във възрастта, Карън изяснява 10 причини, с които зрелите любовници превъзхождат в очите на младите мъже момичетата, по-млади от тях.

Те имат „числено превъзходство“

Обикновено възрастта указва факта, че жената „пума“ е имала в живота си повече от един партньор. Тя вероятно е имала няколко романа още преди да се омъжи. След развода й пък числото на контактите расте в геометрична прогресия.

Те имат повече практически опит

Второто е пряко свързано с първото. Продължителният брак или дългите отношения предполагат богат сексуален опит с един партньор. Това прави жената доста по-зряла в секса.

Те знаят какво искат

Жената с опит познава отлично своето собствено тяло и знае какво точно иска то. Зрялата жена е успяла да експериментира с разнообразни техники, пробвала е секс в различни пози. Тя е мастурбирала неведнъж, не се бои да обясни от какво точно получава наслада в леглото.

Ако жената сама не знае какво да очаква от партньора, мъжът трудно ще я разбере. „Пумите“ знаят точно какво искат и как го искат, като подсказват на мъжа къде да „натисне копчето“.

Те вече са усвоили какво искат мъжете

За тях вече е лесно да разгадаят специфичните желания на настоящия си партньор. Благодарение на предишните си романи те вече знаят какви пози и прийоми обикновено искат мъжете. Те задължително питат партньора си какво би му доставило най-голямо удоволствие. Ако пък все още нещо не знаят, научават го от книгите, от филмите, от интернет.

Те обичат секса така силно, както и техните партньори

Жените „пуми“ не хранят илюзии относно перспективата на такива отношения, не разчитат на брак и на създаване на семейство. Те обичат секса. Това сваля от плещите на младия мъж, който просто иска да се развлече, всякаква мисъл за отговорност и задължения. Напрежението спада и в резултат на това се получава по-голямо удоволствие от контакта.

Те осъзнават важността на секса в отношенията

Възможно е тя да е била в брак, където интимните контакти са били сведени до минимум и поради това тя особено ги цени. Тя не използва секса като разменна монета и не очаква от младия мъж някакви материални блага като награда. Зрелите жени са наясно с психологическите и физиологически преимущества на редовния секс.

Младият човек се ласкае от факта, че страстната и опитна жена го намира сексуален и желан

Да си партньор на привлекателна, сексуална зряла жена в отлична физическа форма е много приятно за младия мъж. Той се ласкае от факта, че тя го намира за привлекателен. Тя пък изглежда добре, защото децата й вече са пораснали, не полага грижи за тях и има повече време за внимание към себе си.

Жените „пуми“ с радост учат своите „студенти“

Те знаят кога трябва да доминират и кога да бъдат покорни в леглото. Младият човек усеща това и майсторството на партньорката му го стимулира силно. Опитната жена не пропуска да облече красиво бельо, да се запаси със секс играчки, да запали свещи и да поднесе вино, за да създаде необходимата атмосфера. Тя с радост учи партньора си на онова, което е усвоила.

Те са уверени в тялото си и в сексуалната си привлекателност

Това, от своя страна, възбужда мъжете, които дотогава познават само смущението на младите момичета, които се притесняват то телата си, както и от неприличните думички в леглото. Зрелите жени са разкрепостени и спонтанни, комфортно им е да знаят и могат повече.

Те не се страхуват от диалог

Младият човек знае точно какво се случва в двойката. Зрялата партньорка не играе с него игра, не го манипулира, не му изключва телефона, отговаря на есемесите му. Тя го чака сама в бара и не чака той да направи първата крачка. Тя ясно дава да се разбере какво иска от отношенията и открито признава желанията си.