Защо красивите мъже избират грознички жени

Защо красивите мъже избират грознички жени

Много често виждаме по улицата двойки, в които мъжът очевидно е по-красив от жената до него. Неволно си задаваме въпроса: Защо такъв красавец е избрал жена, която очевидно не му подхожда? Тук думата имат психолозите. Те търсят отговор на въпроса защо мъжете избират жени, които им отстъпват по привлекателност.
Според учените всеки пример трябва да се разглежда от няколко страни.

Ако за околните една жена обективно не е така красива, както нейния мъж, то мъжът може, противно на мнението на околните, да я възприема като необикновена красавица и богиня, да се гордее с нея и да смята, че всички му завиждат и обръщат глава след него, когато вървят заедно.

Често изборът на мъжа е свързан с неговия личен образ за привлекателна жена, които иде още от детството му, свързан с представата за майка му, примерно, която е била брюнетка миньон. Затова и мъжът търси жена, която външно да му напомня на майка му, пише woman.rambler.ru.

Жените са много по-склонни да встъпят в брак от мъжете, тъй като силният пол се ръководи по правило от психоемоционалния фон, който се създава при общуването с една или друга представителка на слабия пол. Тук присъстват интимният аспект, любовта, дружбата и взаимното разбиране. Жената формира ядрото на семейството, затова мъжът щателно я избира, за да бъде тя като неговата майка и да отговаря на личните му усещания.
Мъжът ще предпочете хладната жена, не много симпатичната снежна кралица, защото с нея той, от една страна, ще се чувства горещо момче, а, от друга, ще се усеща комфортно като свободна пълноценна личност.

Защо жените се комплексират редом до привлекателен и успешен мъж?

Комплексите на жената са заровени в детството. Преди всичко жената може да е неправилно възпитана от родителите си, особено от майката, която в процеса на израстване й формира комплекси заради гърбавия нос или по-късите крака.

Как трябва да се борим с неувереността?

Главното в привлекателността на жената е как се усеща тя самата и естествено как транслира това усещане върху околните. Случва се така, че една жена може да е архипривлекателна, но заради някакви комплекси да се чувства неуверено и това да се отразява в походката й, в погледа й, затова и мъжете ще възприемат тази жена като по-малко сексуална – все пак всичко идва от тяхното подсъзнание.

Има една отлична практика: ако сте се озовала на някакво мероприятие – било то конференция или дискотека, и се чувствате неуверено, все едно всички около вас са на едно ниво отгоре, просто наденете маска и изиграйте ролята на жена от техния кръг, достатъчно привлекателна и успешна. Това ще е лесно, защото всички жени около вас са актриси.

Ако една жена се смущава от чувството, че е по-лоша от мъжа до нея, тя трябва да поработи над личностния си ръст, да се посъветва с психолог, да се пребори със стереотипите и най-важното – да спре да се сравнява с околните. Това не е лесно и не става за ден.

Всеки път, съветват психолозите, когато в огледалото се видите пълничка и с недосатъчно гъсти коси, всяка част от тялото ви трябва да говори, че сте сексуална и се харесвате на мъжете.

Харесайте се сама на себе си, за да ви харесат и околните. Важното е да контролирате мислите си и да си казвате: „Аз съм шикозна, неотразима съм, обичам се!” Това ще се транслира върху околните. Има плеяда жени, осъзнати, работещи над себе си, чувстващи се красиви и състоятелни, макар да не са първи красавици, но пък винаги са заобиколени от мъже и не мъжете ги избират, а те избират мъжете.

Нужно е да се развивате, да си поставяте цели и да ги преследвате. Красотата е образование, успешност и увереност в себе си, а не просто външност – все пак не сме животни. И мъжът ще бъде с вас не защото сте външно красива, а защото му давате вяра в себе си. А как бихте могли да я дадете, ако самата не вярвате в себе си?

Има още нещо интересно. Ако вие сериозно сте се заела със себе си, в живота ви може да се появи подводен камък: мъжът да ви остави. И това си има своето обяснение. Ако той ви е избрал, преживял е с вас доста време, означава, че му е комфортно, че се чувства уверено, у него е спокоен емоционалният фон.

На него може да му харесва, че вие сте скромна, недемонстративна, той е щастлив с вас. Затова, ако вие започнете да се променяте, той може да си тръгне, защото не желае да живее с уверена в себе си красавица. Имайте го предвид!