За маникюра – съвети от практиката

За маникюра - съвети от практикатаЗа да бъдат ноктите ви красиви, е желателно да ходите на маникюр. При направата на маникюра има възможности, които могат да подобрят вида им, като например поставянето на ши лак, ноктопластика и гел върху естествените нокти.

Първото нещо, което трябва да се направи, е да се избутат кожичките и, ако е необходимо, да се изрежат. След това се оформят ноктите с пила според вашия вкус и според това какво е подходящо за вашата ръка. Много е важно преди да се предприеме каквото и да било ноктите да се почистят с тампонче, напоено със спирт.

Един от най-елементарните начини е поставянето на обикновен лак. Нанасяме основа, цветен лак и запечатваме с топ лак. Много популярно в днешно време е ши лакът, той защитава ноктите и издържа до три седмици, а след премахването му не уврежда ноктите ви.

На българския пазар в момента има много марки ши лак, като най-популярните са CND, SNB, Bluesky и други. Аз лично бих препоръчала Bluesky, тъй като отношението цена-качество е най-добро. Преди нанасянето на ши лака ноктите се обработват, както споменах преди малко. Нанасянето му става на тънки слоеве, защото в противен случай може да се набръчка и да се отрази на качеството му. Не трябва да се излиза от плочката върху кожата, защото това е пагубно – след два дена лакът ви ще се обели. Едно от най-важните неща е, че при разслоени нокти, което често се среща, трябва със средно фина пила да премахнем това разслоение.

Да се върнем на ноктопластиката. Ако ноктите ви са меки и сами не можете да си пуснете маникюра, който желаете, тогава стигаме до гела. Ако маникюристката е добра, тя ще знае колко е необходимо да се изпилят ноктите, за да е здрава вашата ноктопластика. С пилата шега не бива. Виждала съм толкова изпилени нокти, че цветът им вече розовее.

Ши лакът и гелът не бива да се махат и отлепват на своя глава.
Автор: Валентина Велчева, дипломиран маникюрист