Всичко в името на младостта!

Ех, младостта е кратко състояние на тялото, с което се разделяме много по-бързо, отколкото с младостта на духа. Но за да съответстват едното на другото, веднага след като навършим 20 години, се налага да мислим за борба с бръчките и увяхващата кожа. Преди време известна козметична фирма направи проучване, за да разбере на какви жертви са готови жените, за да удължат младото си излъчване.
Жените са готови да жертват много в името на младостта: да се откажат от секс и мобилна връзка, да престанат да боядисват косата си почти година и какво ли още не! Ето резултатите:

76 % от жените са готови и на крайности, за да получат като дар дори и една година повече на здрава и свежа кожа.
33 % са готови да не ползват социалните мрежи
24% – да не ходят при козметичка
22% могат да не боядисват побелелите корени на косата си
21% от жените биха се отказали от секс за една година в името на красотата
19% биха захвърлили мобилните си телефони за цели 365 дни
17% биха работили седем дни в седмицата

Странни отговори, не мислите ли? Но в крайна сметка проучването показало, че 45% от жените се интересуват повече от това, да постигнат „красива старост”, отколкото да бъдат хубави докато са млади. И са готови на всякакви жертви, за да се простят с младостта си благородно. А цели 63% от участничките в изследването заявили, че искат да изглеждат млади, но не използват антиейдж козметика. Може пък точно сред тях да са последователките на идеята, че когато духът е млад, изглеждаме млади? Може – но сигурно е полезно някак да помогнем на тялото и лицето си да запази свежестта си – с умерен спорт, повече време сред природата, повече позитивни мисли… и малко козметика няма да навреди.