Всичко ще бъде наред (Everything Will Be Fine) – 3D-завръщането на Вим Вендерс

Всичко ще бъде наред (Everything Will Be Fine) – 3D-завръщането на Вим ВендерсЕдин от най-очакваните филми на Берлинале 2015 – „Всичко ще бъде наред” на лауреата от кинофестивалите в Кан и Венеция Вим Вендерс се представя извън конкурсната програма. Това е завръщането на талантливия режисьор след 7 години, изпълнено в нетипичен за драмата формат 3D. Както сам Вендерс казва: „По този начин ще успея по-дълбоко да потопя зрителите в живота на персонажите.”

Сюжетът е типичен за интелектуалното кино – писател зад волана по невнимание убива дете на пътя и 12 години живее с ужасното чувство за вина. Във филма е показано общуването с майката на загиналото момче. Опитвайки се да изкупи вината си, писателят иска да напише роман на тази тема. В ролята на писателя е Джеймс Франко, майката играе френската актриса Шарлота Генсбур. Сюжет с подобен почти тривиален сюжет, като правило, разчита на тона, нюансите и детайлите, в които Вендерс е най-силен.

В рамките на Берлинале 2015 ще бъдат прожектирани десет от най-добрите филми на Вендерс, сред които „Американският приятел” (Dеr Amerikanische Freund, 1977), \“Париж, Тексас\“ (Paris, Texas, 1984), \“Талантливият мистър Рипли\“ (The Talented Mr. Ripley, 1999) и др. На 12 февруари режисьорът ще бъде отличен със „Златна мечка” за принос в киноизкуството.
Снимка: БГНЕС