Внимавайте със селфито – издава характера ви

Внимавайте със селфито – издава характера ви

Ако си мислите, че изображението на селфито ви е само картинка, много се заблуждавате. Учени са анализирали селфита на 66 000 ползватели на социалната мрежа Twitter и стигнали до извода, че по тях е напълно възможно да се състави подробен психологически портрет на човека. Ето и някои любопитни подробности от анализа и изводите.

Ако на селфито ви се вижда само вашето усмихнато лице, то вие във всяка ситуация се стараете да бъдете честна и добросъвестна по отношение на околните. Ако пък на селфито ви покрай вас има и други хора, то по темперамент вие сте екстроверт. Освен това по такова селфи лесно може да се определи как човекът се отнася към своята възраст. Конкретно: ако на картинката сте заобиколена от доста млади хора (децата и родствениците не се броят), то вие не бързате да порасвате и не обичате да носите отговорност.

Ако на селфито го няма вашето лице, то вие за разлика от повечето ползватели на социалните мрежи смятате, че не лицето е важно, а страницата ви във фейсбук, примерно, в която пускате фотото. Именно тя трябва да предизвика интереса на околните. Освен това вие постоянно се намирате в период на търсене на нови усещания.

Ако на селфито покрай лицето ви има още куп малки детайли, вие вероятно сте доста спокоен, весел и мек човек, който обича да колекционира всякакви малки нещица – от магнитчета за хладилника до камъчета от морето.
При положение, че селфито ви е ярко, но на него се виждат и някои размити очертания, за вас е важно да се харесвате на околните. Затова не учудва фактът, че се опитвате винаги да бъдете подчертано вежлива с тях и често се оказвате спасителният пояс за ваши приятели и близки, които се нуждаят от подкрепа.
Ако лицето ви е фотографирано в крупен план, но е тъмно като изображение, вие често и лесно излизате извън себе си, склонни сте към депресивни настроения, бързо се разстройвате.

Ако пък на фотото сте с очила, на вас ви се иска околните да обръщат по-голямо внимание на вашия интелект, а не на външните ви данни.

(По материали от чуждестранния печат)