Внимавайте с половинката: Странностите на зодиакалните знаци

Внимавайте с половинката: Странностите на зодиакалните знаци

Дори най-незначителните странности в нашия характер имат източник: психолозите твърдят, че всички странности са ни заложени още от рождението. Родствениците съветват да се обърне внимание на обкръжението, а вие с усмивка отбелязвате, че всичко е въпрос на ген.

Въпреки това има още един немаловажен фактор, който влияе на нашия характер. Това са звездите, казват астролозите. Удивително е, но дори скептиците утвърждават: хората, родени под един и същ зодиакален знак, често са с еднакви навици, принципи и недостатъци. За какво конкретно става дума, изяснява elle.ru.

Овен

Овенът е буен и импулсивен знак на зодиака. Той постоянно се намира в търсене на приключения, които по правило невинаги завършват в негова полза. Овните са подложени на тенденцията първо да действат, а после да мислят. Обожават бонусите при всяка покупка, независимо от това дали става въпрос за обикновен стенен календар, пакетче дъвки или списание.

Телец

В младостта си телецът е ярко изразен егоист и човек, който се подлага на съмнителни удоволствия, а през зрелостта си е толкова мъдър и горд, че не всеки може да намери с него общ език. Този знак е склонен към зависимости от различен характер: започвайки от болезнените отношения и стигайки до алкохола.

Телците винаги са пълни с идеи, заради което повечето от тях практикуват творчески професии. Но ако нещо при тях не се получи, изпадат в отчаяние и се поддават на емоциите, без да могат да осмислят и разберат ситуацията.

Близнаци

Странността на Близнаците произтича от две качества: разговорчивост и непостоянство. При тях действително се наблюдава раздвоение на личността. Те често говорят така, все едно в тях живеят два (а понякога и повече) различни човека, склонни да менят своето мнение прекалено често, като при това умеят конструктивно да го обясняват.

И работата не е в това, че Близнаците искат да ви измамят, просто в даден момент те искрено вярват в това, което говорят. След пет минути у тях може да се появи нова истина, а вие ще останете удивени от подобна промяна.

Рак

Един от най-странните знаци от зодиака. Способен е да се абстрахира от целия свят за дълго време, скривайки се в черупката си. На него често не му харесва как е устроен този свят и в самота се чувства най-добре. Не се учудвайте, ако дори веселият и общителен Рак внезапно изчезне за продължително време и скъса контактите си с външния свят – такава е неговата природа. Той бързо се уморява от всяка, дори от най-приятната компания.

Лъв

Колкото и да е странно, Лъвът е най-безпроблемният знак от зодиака. Именно със своята предсказуемост Лъвът се гордее. Тези хора се стараят да се държат далеч от загадъчните персони, не обичат изненадите, ценят честността и праволинейността. Вярно е и друго: може да е на пет години веднъж, но оръжието на Лъва гръмва.

Те са от тези хора, които дълго време трупат в душата си и съхраняват спокойствието, но в най-неочаквания момент може да излеят върху вас цялата си агресия, дори вие въобще да нямате вина за нищо.

Дева

При Девите винаги всичко е под контрол. И ако на пръв поглед това изглежда като достойнство, то, пообщувайки с Девата, вие ще разберете: няма нищо по-странно от този факт. Техният модел на поведение е толкова рационален и сложен, че вие едва ли ще разберете хода на мислите на тези методични безумци (ако и вие разбира се не сте Дева).

Интересното е, че на пръв поглед Девите изглеждат невероятно мили и раними, но много от тях са хладни и жестоки. Казват, че Девите са асексуални – в сравнение с други знаци от зодиака те по-рядко се стремят към близост.

Везни

Атмосферата в живота на Везните е точно такава, каквато е и на съпровождащите звезди на планетата Венера: постоянни бури, при това гръмотевични, цунами и торнадо. Везните винаги се вълнуват и преживяват. Така че не се ядосвайте, ако ви позвънят по телефона посред нощ, за да ви разкажат страшен сън с ваше участие.

Везните имат добра интуиция – те действително предчувстват какво ще се случи и някои така се увличат от уменията си, че стават екстрасенси. За съжаление те често са прекалено зависими от мнението на околните и са нерешителни именно поради това.

Скорпион

Скорпионът живее като за последно. Струва ти се, че за него въобще няма никакви граници. Това му помага в работата, но често му пречи в живота. Скорпионите искат всичко и на момента. Тяхната най-голяма странност е безспорният нюх за всичко, което носи сериозни, дори фатални изпитания, а може би дори смъртна опасност. Влечението към разрушението и саморазрушението е друга сериозна странност на този знак.

Стрелец

У стрелците ще забележите много особености. Стрелецът обича да пее песни за себе си, да цитира случайни хора, умее да разчита знаците, често сумти и дори говори сам със себе си. Стрелците са придричиви към думите, имат обострен слух, и ако вие веднъж сте казали нещо не така, както трябва, те ще го запомнят и ще ви накарат да съжалявате за това. Стрелецът е принципен знак и макар да има отлично чувство за хумор, с него е по-добре да не се шегувате.

Козирог

Козирозите са целеустремени кариеристи и на пръв поглед нищо не е в състояние да сломи духа им. Тяхната ахилесова пета е зависимостта от обстоятелствата или от даден човек, именно тогава те стават едни от най-уязвимите знаци. Опасният навик да търпи и да зависи буквално го руши. Почти всички известни личности Козирози нееднократно са преживявали сериозна депресия.

Водолей

За Водолея често можете да чуете: „Той няма недостатъци”. Но дори достойнствата могат да се окажат странни. По правило Водолеите са умни и разсъдливи, те цял живот се стремят към знания и най-често заради това тези знания да бъдат оценени от околните.

Затова във всяка непонятна ситуация Водолеят започва да демонстрира широта на възгледите и да води интелектуални разговори, които в началото предизвикват любопитството, но постепенно то преминава умора.

Риби

Ако сте срещнали Риба, знайте, пред вас е извънземно. Рибите са добродушни и спокойни до момента, докато в главите им не превключи нещо тайнствено и мистериозно. Изведнъж те стават коварни хитреци и са в състояние да устроят цяло причудливо представление, след което ще се замислите струва ли си да общувате с тях. Въпреки че са доста затворени, често не им достига вниманието на околните, затова може те да започнат да ви провокират, ако им е станало скучно.