Необходими продукти
тиквички – 3-4 бр.
брашно – 1 чаена чаша
сол – 1 ч. л.
магданоз и копър – на вкус
яйца – 2 бр.
сметана – 200 г
чесън – 3-4 скилидки
млян черен пипер – на вкус
растително масло
Приготвяне
Тиквичките се обелват, измиват се и се настъргват.
Добавят се яйцата, брашното, нарязаните на ситно магданоз и копър, солта и черния пипер.
На тиган за палачинки, намазан с олио, се изпичат блатовете.
В сметаната се добавя прекарания през преса чесън и накълцаните на ситно магданоз и копър, сместа са разбърква добре.
Подрежда се тиквената торта, като всеки слой се намазва със сметана. Украсява се със зеленината и се поставя в хладилник за 2 часа.
Да ви е сладко!