В коя страна може да пътешестваме сами

В коя страна може да пътешестваме сами

16 000 туристи са участвали в изследване, което определя най-добрите страни за пътуване без компания. На първо място се оказва Испания.

Разбира се, самите вие трябва да сте настроени да пътувате без група и да предпочитате самостоятелно да се наслаждавате на природните красоти и забележителностите, без да разчитате екскурзоводът да ви подскаже кое си струва да видите. Но за да се насладите на невероятната красота на Алхамбра, да гледате изпълнение на фламенко и да опитате вкусните тапас в Испания, действително не ви трябва компания.

„Богатата история и разнообразната култура на Испания, прекрасната природа и вкусната кухня правят страната най-доброто място за пътуване сами“, пише в доклада на компанията компании BAV Consulting и на Уортънското училище за бизнес при Пенсилванския университет, които провеждат това изследване.

За да съставят списъка на най-добрите страни за пътуване без компания, специалистите са взели предвид редица критерии – развлеченията, климата, отношението на местните жители, сигурността. Например, в Испания само за 2014 г. са пребивавали повече от 65 милиона туристи от цял свят.

Анкетираните съобщават, че пазят от пътуването си ярки впечатления и прекрасни спомени, а освен това смятат, че това е едно от сигурните места за туристи, които предпочитат да пътуват сами.

Второ място в този рейтинг заема Италия. След нея са Австралия и Нова Зеландия, а последна в петицата на най-добрите е Бразилия.

Най-неподходящи за самотни пътешественици са Пакистан и Иран.