В какво е магията на женската привлекателност

В какво е магията на женската привлекателностНека започнем с това, че вие и днес вече сте интересна – такава, каквато сте. Имате свой жизнен опит, без значение на колко години сте. Във всеки случай този опит е уникален и вече сте извлекли някои уроци от него.

Но нека не забравяме – хората не се раждат интересни, те стават такива именно в резултат на работата над себе си. Как да направим така, че този процес да е ефективен? С какво въобще да започнем? Ето някои идеи, които могат да са ви полезни:

Интересувайте се от света наоколо. Добре е да знаете за значителните събития, за да намирате тема за разговор със своите познати. Кои са проблемите на съвремието? Какво вълнува хората от вашето обкръжение? Кои местни спортни отбори са най-добри? Четете вестници (или поне новините), гледайте интересни предавания по телевизията, слушайте радио, особено местно. Изберете авторитетен електронен сайт, който да ви дава в сбита форма новините на деня в различни области.

Периодично сменяйте зоната на комфорта. Знаете ли как? Сменете например маршрута, по който отивате на работа или в университета, идете в ново заведение, направете кратка екскурзия до съседния град, където още не сте били, запознайте се с нови хора. Оглеждайте се за нови перспективи – това дава възможност да придобиете нови знания и нов, по-дълбок жизнен опит. Животът ще ви подхвърля нови истории, които можете да споделяте с другите. Поне веднъж на месеца посетете събитие от местния културен живот, което по-рано не ви е интересувало.

Бъдете добър слушател. Нали знаете мъдростта – дайте и ще ви се даде? Същото е и с вниманието на хората и интереса към вас. Вашата собствена привлекателност до голяма степен зависи от това, доколко вие умеете да проявите интерес към другите. Привлекателните хора не са тези, които умеят да произнасят дълги монолози. Те се интересуват какво и казват другите – затова и вие се учете да бъдете добри слушатели.

Питайте събеседника си какво мисли за едно или друго събитие, какви планове има. Помолете познатите си да споделят свои истории и ги слушайте с внимание и с усмивка в очите – това ще ви помогне да установите положителна обратна връзка. Когато слушате по този начин, доставяте удоволствие на човека срещу себе си, а и вие се издигате в неговите очи. Той несъмнено ще ви сметне за привлекателна.

Станете пожизнена ученичка и се съсредоточете върху всестранното си развитие. Всеки човек трябва да знае поне малко за много неща. Всички трябва да имаме представа от класиката – изобразителното изкуство, литературата, музиката. Трябва да сме в курса на събитията. Ако разширяваме по малко знанията си, това ще ни направи по-задълбочени като личности.

Развивайте нови интереси. Разширете хоризонта си, като опитате да правите нещо ново. Не смятайте предварително, че няма да ви хареса това, което никога не сте опитвали. Както казват американците, няма как да разберете вкуса на ягодовия пай, ако не сте опитали поне едно парченце.
Например, запишете се на танци, или се опитайте да рисувате, да правите картички по различни начини. Ако обичате на пеете, защо да не се запишете на курс или да се включите в хор? Новите увлечения значително ще разширят кръга на общуването ви и ще ви направят по-интересна и привлекателна в очите на приятели и близки.

Има и още черти от характера, които правят жената особено ярка и неповторима. Ето някои от тях:

Умението да бъдете открита и да имате свое мнение. Често жените грешат, като се поддават на чужда гледна точка. Но и в отстояването на своето мнение има правила. Прекалено праволинейната и твърда позиция само ще подразни околните. Когато заявявате мнението си, винаги подчертавайте, че и други гледни точни могат да бъдат верни и интересни.

Умението и смелостта да сте различна. Колкото и да се дразнят околните на ексцентричните хора, не може да не признаем, че те предизвикват у всички неподправен интерес. Не ви призоваваме да бъдете крайно ексцентрични, а просто да намерите някаква точка на дисонанс, която ще ви помогне да се откроите сред околните. Неопределеността предизвиква любопитство, а то е естествен стимулатор на човешкия интерес. Ако всички очакват от вас определено поведение, а вие направите точно обратното – вече сте в центъра на вниманието!

Страстта към всичко, което правите. Това вълнува и вдъхновява хората, защото страстното поведение веднага изпъква сред равнодушието и безучастността във всекидневието.

Умението да откривате чара на обикновените неща. Прекалено критичният подход към живота предизвиква униние. Един от най-сигурните начини да обогатите живота си, е да се научите да се радвате на дреболиите. Така постоянно ще имате приток от нови идеи и неусетно от своята жизнерадост ще можете да създадете здрава основа на своето очарование и привлекателност.

Не се опитвайте да приличате на някакъв предварителен образ, за да поддържате интерес към своята личност. Бъдете себе си, вие сте уникални. Развивайте дадените ви от природата таланти и черти, работете над всички аспекти на своята личност – тялото, духа и разума си.
И помнете, мили момичета – наистина няма значение на колко години сте, за да започнете и да успеете.