В какви ситуации е добре да не спорите с половинката си

В какви ситуации е добре да не спорите с половинката си

Нормално за всяка двойка е да има моменти, в които малко по-емоционално се обсъждат някакви въпроси. Психолозите обаче твърдят, че една жена трябва да знае в какви ситуации е по-добре да не спори с половинката си. За какво иде реч?

Когато партньорът ви е силно раздразнен

Не трябва да се изясняват отношения или да се пробва конструктивен диалог, когато вашият възлюбен се е върнал от работа адски гладен, ядосан, нервен или сред неуспешна бизнес среща. Раздразненият мъж ще възприема всички ваши думи с враждебност.

И то не защото е принципно против вашето предложение или мнение. Просто в дадения момент той е настроен агресивно срещу всичко наоколо. Дате му шанс да отдъхне, да разтовари бремето, да дойде на себе си и едва тогава подхванете разговора, който искате.

Когато най-важното за вас е да кажете последната дума

В определен момент настъпва такава ситуация, когато и двамата сте забравили от какво е тръгнал спорът и най-важното остава това кой ще каже последната си дума. Спрете се! Мъдростта на жената е в това да умее да управлява емоциите си. Затова дайте възможност на своя партньор да се изкаже и просто многозначително замълчете.

Когато постоянно спорите за едни и същи неща

Дори и при добрите отношения между мъж и жена има неща, които са трудни и за двамата партньори. За някои това са битови въпроси и спорове как трябва да се разпределя семейният бюджет, за други има проблем в общуването с приятели.

Според психолозите, ако в продължение на доста дълго време вие постоянно се връщате към един и същ проблем и спор и не можете да го решите, то е време да се обърнете към специалист, за да не задълбочавате ситуацията още повече.

Когато ви се стори, че партньорът ви опитва да скрие истината

Не би трябвало да започвате разговор с обвинение в изневяра или нещо подобно. Ако вие сте започнали да подозирате любимия си, че укрива някаква информация от вас, пробвайте да започнете отдалече. Така той няма да има възможност веднага да реагира на вашата словесна агресия и ще можете спокойно да поговорите на интересуващата ви тема.

Когато сте в роднински или приятелски кръг

Споровете и изясняването на отношенията ви не само ще поставят заобикалящите ви в неловко положение, но и силно ще изпортят като цяло вашата двойка в техните очи. Затова ако много ви се прииска да кажете всичко в очите на половинката си, почакайте да се приберете у дома или поне отидете на безопасно място, където няма кой да ви слуша.

(По материали от чуждестранния печат)