Универсална рецепта за ново начало от 1 януари

Универсална рецепта за ново начало от 1 януари

Биоенергетиците и някои психолози смятат, че за да се започне нов, щастлив живот от някаква определена дата, не е нужно чак толкова много. Колкото и да е странно, универсалната рецепта за успех е много проста и на практика всеки би могъл да я следва. Предлагаме ви обобщени 5 правила, които действително ще ви помогнат да промените живота си.

Набелязваме символична дата

Няма нищо по-естествено от това символичната дата за начало на промените да е 1 януари, Нова година. Това е енергетично най-правилният момент за поставяне на ново начало.

Определяме какво за нас означава щастие

Това може да бъде както напълно конкретна цел, така и някаква обща визия за някакъв идеален свят – според вашите представи. Новият живот не е обезателно нова работа, нов съпруг и нови приятели.

Новият живот е живот, който се отличава с по-друго качество, друго съдържание, нова енергия, нови усещания и емоции. „За да забравите старото и да започнете нов живот, е необходимо да си поставите сами някаква голяма, реална цел, която ще ви мотивира да се движите напред и да се развивате.

Около 95 на сто от хората нямат цели – те имат желание нещо да си купят, да притежават, но това не е цел, а ненужни желания. Помислете добре за това какво искате в крайна сметка в този живот, какво е за вас е щастието, за да не губите сили, време и енергия напразно”, смята Вадим Зеланд, създател на учението „Трансфери на реалността”.

Забравяме всичко излишно

„Не е възможно да се започне нов щастлив и успешен живот, без да се забрави старото, което ви влече надолу. Няма никакъв смисъл да губите дните от живота си или дори минутите, за да обмисляте миналото. От него трябва само да се черпи опит и да се върви напред”, смята Зеланд. Да живееш с миналото, значи да не мърдаш от мястото си.

Конструктивното е да приемеш с благодарност онова, което вече се е случило, да почерпиш опит дори от негативните събития. Не си струва да се отрича онова, което е било във вашия живот, но е необходимо да се научим да изхвърляме баластрата от ненужни спомени и комплекси.

Обръщаме внимание на здравето си

Най-логичното и правилното начало на новия живот е привеждането в порядък на собственото здраве. Започнете с изменението на образа на живот да следите и анализирате здравето си, като полагате грижи за него. Новият живот обикновено символично се свързва с намерението да се спрат цигарите, с отказа от някакви други вредни навици.

Още по-добре би било да въведете в живота си онова, за което отдавна не сте намирали време – спорт, медитация, нови конструктивни връзки. За привличането на правилна енергия е добре да се избавите от боклука вкъщи – изхвърлете старите и ненужни вещи, които рядко използвате, но които заемат място в дома ви и не дават поле за новата енергия.

Същото сторете и с хората – постарайте се да оставите в миналото онези, които отнемат от вашата енергия с ненужни критики, завист, несподелена любов, с неувереност във вашите сили.

Започнете действия незабавно

Започнете да действате незабавно. Възможно е да пишете колкото си щете бизнес планове за вашето бъдеще, но страхът да започнете да не ви напуска, дори когато всички рискове са пресметнати. Не трябва да се хвърляме стремително във водовъртежа, но ако планът и целите ви са готови, това е, което ви е нужно, за да започнете нов живот.

Стартирайте процеса. „Ако целта не ви вдъхновява и вие нищо не правите за реализацията й, значи сте избрали не тази цел, която действително ви е нужна. Трябва да се върнете обратно към първата стъпка и да започнете всичко отначало” казва Зеланд.

В списъка на приоритетите за човека, решил да започне нов живот към по-добро, трябва да залегне позитивното и конструктивно общуване с успешни и изпълнени с енергия хора. С новите навици задължително ще се появи и относително нов кръг на общуване и интереси. Дерзайте!