Три необичайни масажа

Три необичайни масажаЧувствате умора, стресът ви идва повечко? Не сте успял да си отдъхнете, въпреки многото почивни дни? Значи имате нужда от един хубав масаж. Доказано е, че масажът възвръща силите, едновременно успокоява и тонизира, кара ви да се чувствате във форма. Предлагаме ви три необичайни масажа, които също имат положително въздействие. Доказано.

Масаж с ножове
Ако досега сте смятали, че ножът е само прибор, който ползваме на масата, значи сте се заблуждавали. Това е още инструмент за масаж, но не как да е, а по специална технология. Според древните мъдреци по тялото на всеки човек има 7 акупунктурни точки, при въздействие върху които може да се постигне невероятен ефект на подмладяване. Тази техника лежи в основата на акупунктурата, но за любителите на по-екстремните усещания може да се приложи с ножове. Такъв масаж се прави само по тялото. Преди началото на процедурата ще ви завият с тънък плат, по който майсторът на масажа започва ритмично да работи с остри ножове. Право на този ритуал имат само масажисти, които са получили специален лиценз или сертификат за такъв вид работа. Затова преди да легнете под ножа, проверете дали вашият масажист притежава такъв документ. Под ръцете на професионалиста вие няма да почувствате болка, а подмладяващият ефект няма да ви кара да чакате дълго.

Масаж със змии
Това е един от най-екзотичните масажи. Сама по себе си процедурата е достатъчно своеобразна: на лицето или тялото на човека се слага плетеница неотровни влечуги от различен вид и размер. Те на свой ред се опитват да се разплетат и да плъзнат на различни страни. Техните естествени движения всъщност правят масажа. По-големите и тежки змии оказват благотворно влияние върху мускулите, а по-малките имат успокояващ ефект. Попадайки в такава стресова обстановка, малцина успяват напълно да се отпуснат, но след масажа ще почувствате невероятна лекота и прилив на сили.

Масаж с охлюви
Алтернативна версия на масажа със змии е подобен ритуал, но с охлюви. Цялата работа е в това, че тези животинки оставят след себе си следа от слуз – секрет, който, както са доказали учените, оказва подмладяващ и регенериращ ефект. Затова на лицето, шията и над бюста се прави същински десант от охлюви, които пълзят върху вас в продължение на няколко минути. После ги събират, но слузта остава върху вас в продължение на 15 минути. Козметиците обещават, че резултат ще забележите още след първата процедура – кожата ви ще стане по-еластична, стегната и нежна.