Toyota обнови фамилията Auris

Toyota обнови фамилията AurisКомпанията Toyota представи на автосалона в Женева обновените си хечбек и комби Auris. Японците са направили рестайлинга по принципа „навсякъде по малко”: измененията са минимални, но засягат както външния вид, така и компектацията и двигателната част.

Рестайлинговият Auris е снабден с нова радиаторна решетка, фарове с по-агресивна форма и нов дизайн на бронята. Задната броня също е различна, променени са осветителните тела и има нова антена от типа „плавник на акула” върху покрива. И хечбекът, и комбито имат нови цветове на каросерията и джанти с нов дизайн.

В резултат на обновленията интериорът е значително освежен, но е съхранил присъщата за този модел консервативност. Подобрена е шумоизолацията, поставени са нови въздуховоди, а циферблатът на часовника е настанен вдясно от централния сензорен екран. Самият екран е доста по-голям от по-рано.

Под предния капак е монтиран нов 4-цилиндров бензинов турбо двигател с обем 1,2 л, който има 114 к.с. (185 Нм) и се съчетава както със 6-степенна механична скоростна кутия, така и с вариатор Multidrive S.

Предишният дизел 2,0 D-4D е заменен с нов 1,6-литров (110 к.с. и 270 Нм) със смесен разход 4,1 л/100 км при механично управление. Предишният 1,4-литров дизелов мотор е модернизиран, направен е по-чист (до Евро 6) и по-икономичен с 3,4 на сто благодарение на новата турбина и системата бутала с понижено триене. Мощността на този турбо дизелов двигател е 89 к.с. и 205 Нм. В гамата от предлагани двигатели остава и хибридната версия.
Източник