Той е по-възрастен. И какво от това?

Той е по-възрастен. И какво от това?

Когато една жена си задава въпроса доколко й подхожда даден обожател, един от критериите е разликата във възрастта. Дали това наистина е толкова важно, при положение, че светът на шоуто, примерно, е пълен с партньорски двойки с голяма, в някои случаи огромна разлика във възрастта на мъжа и жената. Психолозите и специалистите по семейни отношения обобщават в по няколко изречения какво се случва в двойки, в които мъжът е по-възрастен от жената.

Разлика 5 години

Както отбелязват повечето психолози, твърде често жената се развива по-бързо от мъжа (това се наблюдава масово в последните училищни класове), поради което не е изненада, ако вие не чувствате никава разлика във възрастта със своя възлюбен. Освен това вие ще имате равностоен жизнен опит, което ще облекчи значително изграждането на постоянен съвместен бит.

Разлика 10 години

Западни учени смятат, че 10 години е идеалната разлика във възрастта между влюбените, тъй като мъжът вече е набрал достатъчно опит, толкова, че да не реагира остро и скандално на капризите на нежната си половинка. Плюс е още, че по-възрастният и зрял мъж по-лесно е склонен на компромиси. Жената на свой ред е по-склонна да се вслушва в мнението на своя възлюбен, тъй като признава авторитета му.

Разлика 15 години

Ако една жена започне да се среща с мъж, по-голям от нея с 15 години, това означава, че на първо място тя търси стабилност. Освен това често за младите момичета това е шанс да получат неоценим опит, който едва ли биха имали възможност да получат от връстниците си.

Често такава връзка се изгражда по подобие на връзката баща – дъщеря, като девойката разчита на това, че нейният възлюбен поема отговорност за всичко, което се случва при решаването на различни проблеми.

Разлика 20 години

Няма нищо страшно. Основният проблем в отношенията е сложността в намирането на общи интереси. Мъжът вече желае да води равномерен начин на живот, спокоен и улегнал, докато жената напротив, търси приключенията. Трудно е да намерят и общи приятели, които да са еднакво интересни както на нея, така и на него.

Има и друг момент – след 50-ата година у мъжа намалява сексуалната активност, докато след 30 жената увеличава интерса си към интимния живот. В същото време в такива двойки много рядко има конфликти и неразбиране: това е заради факта, че жизненият опит на мъжа му помага да изглажда всякакви остри ръбове в отношенията.

(По материали от чуждестранния печат)