Необходими продукти
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. растително масло
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
2 супени лъжици какао
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта докато побелеят.
Добавяме последователно млякото, маслото, брашното, пресято с бакпулвера.
Готовата смес разделяме на две равни части, към едната прибавяме какаото, към другата ванилията.
В кръгла тавичка, намазана предварително, редим двете части.
Почваме от средата на тавичката, като добавяме последователно 3 супени лъжици какао, 3 супени лъжици ванилия.
Изчакваме докато се изравни цялата смес в тавата, тогава с помощта на клечка за зъби смесваме двата цвята.
Прекарваме клечката от средата в права линия до края на тавата.
Печем в предварително загрята до 160 градуса фурна.