Телешки ребра с грах и картофи

Телешки ребра с грах и картофиНеобходими продукти
300 г консервиран грах
7 – 8 картофа
2 глави лук
1 кг телешки или свински ребра
2 с. л. домашна пикантина (моркови, домати, сол)
5 – 6 скилидки чесън
сол
масло
магданоз
черен пипер

Начин на приготвяне
Сваряваме предварително ребрата в подсолена вода.
Запържваме нарязания на дребно лук в 2 – 3 супени лъжици масло.
Добавяме обелените и нарязани на кубчета картофи (колкото за една хапка) и ги оставяме да се задушат за няколко минути. Прибавяме пикантината от буркана, заливаме картофите докато се покрият с бульона от ребрата.
След това слагаме граха, предварително изплакнат и изцеден.
Ако сосът е малко и се сгъсти, доливаме още вода. Отгоре подреждаме сварените гърди.
Варим всичко заедно на тих огън 10 минути.
При сервиране по желание може да добавите пресен магданоз.