Тайните на кунилингуса

Тайните на кунилингусаИсторията и практиката на оралните ласки наброява хиляди години и вече отдавна е навлязла в графата на т.нар. задължителни правила за всяка уважаваща себе си двойка. За правилата на добрия кунилингус, а така също за грешките и трудностите, с които се сблъскват мъжете по пътя към усъвършенстване на оралното майсторство, разказва основателката на международната мрежа „Тренинг център секс“ Екатерина Любимова.
Според една легенда за появата на кунилингуса трябва да благодарим на древногръцкия герой Херакъл и неговата млада жена Хеба, която е принудена след сватбата 40 дни да бъде в траур зарази загиналия си брат и да отказва на мъжа си изпълнение на съпружеските задължения в традиционния им вид. Алтернативата по принуда се оказва много приятна, поради което съпрузите не се отказват от нея и след края на траура и дори споделят със Зевс приятното откритие.
По-опитните мъже отдавна са разбрали, че най-добрият способ да „неутрализират“ недоволната жена е като я задоволят. За жалост това невинаги става с „традиционен“ способ, тъй като проблеми с получаване на вагинален оргазъм изпитват много жени: заради недостатъчно развити интимни мускули, неправилно дишане и други фактори. По този проблем може да се работи, но фактът си остава факт: клиторният оргазъм е безспорно най-бързият и достъпен способ за получаване на сексуална разрядка. Много мъже не само го разбират, но и процесът на кунилингуса им харесва не по-малко от фелациото. Защо кунилингусът се харесва на мъжете?

Първа причина: Контрол
Мъжът по природа е властолюбив. Той е роден да владее, да притежава власт – няма значение дали над света, или над една-единствена жена. Контролът и пълната задоволеност на жената възбуждат мъжа, а когато пред него лежи „жертва“, която губи ума си от неговия умел език, напълно достъпна и отворена, всичко у мъжа ликува, а либидото се взривява като новогодишен фойерверк.

Причина втора: Инстинкт

На практика желанието да лижем партньора ние сме получили от своите еволюционни прародители – животните. Такъв род прелюдия съществува у почти всички млекопитаещи, които по мириса и вкуса си избират партньора. Затова няма нищо удивително във факта, че възбуденият мъж иска да ви опита на вкус.

Причина трета: Удоволствие
В повечето случаи мъж и жена, оказали се в едно легло, не са чужди един на друг. Дори не само от морални съображения. Това е лично дело на всеки, а ако вие виждате партньора си в леглото за пръв и последен път, едва ли ще може да получите пълноценно удоволствие от секса. Вие не се доверявате на случаен партньор и не можете да разпуснете, а той не знае вашите ерогенни зони. Затова едва ли случаен мъж ще се захване с кунилингус. Това няма да му донесе никакво удоволствие, а на любимата жена – ще достави много. Мъжът ще усеща емоциите на партньорката като свои. Има случаи, при които мъжът свършва в процеса на кунилингус, без да бъде стимулиран допълнително.
За съжаление гол ентусиазъм у мъжа не е достатъчен да се получат нещата. Един сеанс с неумели ласки може да доведе до това, че жената повече никога да не помисли за кунилингус. Единствената й асоциация ще бъде раздразнение или болка. И така най-честите грешки, които мъжете допускат при кунилингус.

Грешка първа: Ужилване
Представете си, че по вашия клитор някои прекарва лист хартия с острото – с такава хартия може да си порежете пръста до кръв. Представихте ли си? На това прилича кунилингуса, ако мъжът напряга езика си в процеса, правейки го „остър“. Отличен метод за средновековно мъчение, но не и за прелюдия към секс.

Грешка втора: Сила има, ум не е нужен
Много мъже мислят, че колкото по-силно натискат с езика си чувствителната зона или смучат клитора, изобразявайки прахосмукачка, толкова по-силно ще е удоволствието на партньорката. Това може и да е правилна тактика, ако у партньорката половите органи са от кожа на броненосец. Във всички останали случаи ще бъде неприятно и болезнено.

Грешка трета: Всички бързат, бързат

Лошо при кунилингуса е бързането. Много мъже не знаят, че на жените е нужно доста дълго време, за да се възбудят истински и още по-дълго, за да получат оргазъм. Повече от 15 минути.

Грешка четвърта: Аритмия
Още една грешка в мъжките познания в областта на женския оргазъм се състои в отказа на мъжа да разбере, че въздействието върху ерогенната зона трябва да бъде в един ритъм и с еднаква скорост и по никакъв друг начин!

Грешка пет: Локализация
В превод от латински „куни“ е цялата област на половите органи, а не само клиторът. Той е най-нежната и най-чувствителна зона, както е главичкатта на члена, но трябва да се въздейства върху цялата област, а не само върху него. За да разбере той същината, вместо да му направите пълноценен минет, му устройте „интензивна терапия“ за сравнение на усещанията.
Който не греши, той не живее. Затова е важно вашият партньор да иска да ви достави удоволствие по този начин. А да се научи как да го прави, е работа на жената. Тя трябва да се съобразява с няколко неща.

Правило първо: Не го плашете
Много мъже се отнасят подозрително към кунилингуса, защото вътрешно се опасяват от женското доминиране. Затова забравете за повелителните нотки, както и позата матриархат – легнала по гръб, с разтворени бедра. Тя плаши мъжа. Той се оказва по-ниско от партньорката си и самецът у него отчаяно претистира.

Правило второ: Съблюдавайте хигиената
Това се разбира от самосебе си, но понятията за хигиена са различни у различните хора. Запомнете правило: не пожелавай на ближния си онова, което самият ти не желаеш. Грубо казано, ако не излизате току що изпод душа или не сте използвала специални ароматизиращи средства, е по-добре да се въздържате от орални контакти.

Правило трето: Показвайте
Ако се притеснявате с думи да си поискате онова, което мъжът трябва да направи и това ще ви донесе удоволствие, просто му го покажете. А може и да му нарисувате „ръководство“ къде и как е нужно да лиже. Вземете масло за орален секс – то е вкусно и ще му хареса, и го нанесете на зоните, които представляват за вас максимален интерес. Так мъжът ще знае какво се изисква от него.

Правило четвърто: Ако планината не отива при Мохамед…
… планината отива при него. Ако не ви харесва избраната от мъжа поза, а вие знаете как точно трябва да се обърнете и наместите, за да може езикът му да стигне до желаното място, просто смело се движете и приспособявайте. Удачни пози са кученце и ездачка.

Правило пето: Лукавство
Оригиналността е най-добрият подход към процеса. Не знаете, как да накарате мъжа да направи онова, което искате? Разкажете му какво сте видяла в порнофилм, как актьорът е правил кунилингус на партньорката си, и, когато се облещи от изненада, покажете му как да смуче кожата на ръката си, т.е. техниката на вакуума. Повторете движението най-малко три пъти, за да запомни какво точно се иска от него.

Правило шесто: Подгответе почвата
Може да се окаже, че вашият партньор съвсем не е разположен скоро да премине с вас към следващ етап. Възможно е да се бои, че няма да ви хареса, или да му пречат някакви комплекси. Тогава може да използвате алтернативни методи за въвличане в процеса. Въздържаният мъж трябва да бъде заинтересован, да му се демонстрира силата на удоволствието, което може да ви достави. Във всеки мъж живее изследователят, пък дори той да е над 35. Покажете му своя механизъм и той ще бъде увлечен.
За това може да използвате прости мануални техники, примерно да галите клитора си сама. Или да му дадете на него имитатор на кунилингуса – забавна играчка с множество силиконови езичета, които се въртят в кръг, напълно възпроизвеждайки реалния процес. Рано или късно мъжът ще поиска да го замени.