Тайната на щастливата връзка

Тайната на щастливата връзкаПонякога се случва да гледаме с нескрита завист на отношения между мъж и жена, които изглеждат прекрасни. Като че ли всичко в двойката е идеално. Може само така да изглежда, а може и да е самата истина. Неволно си задаваме въпроса каква е тайната на успешната връзка? Толкова ли е трудна наистина тя? Можем ли да бъдем щастливи заедно?
Статистиката е неумолима: 7 от 10 двойки се разделят. Ще ви подскажем как може да спасите ситуацията и да продължите в щастлива и перспективна връзка. Просто следвайте правилата.

Обратна връзка
За да бъдат отношенията щастливи, в двойката трябва да съществува добра комуникация. Не е необходимо регулярно и в подробности да разказвате как е преминал денят ви. Прекаленото увлечение по собствената персона с времето води до загуба на интереса у партньора. Обратната връзка – това е общуване. Питайте и слушайте избраника си. Когато искрено сте заинтересувана от това какво се случва в живота на мъжа до вас, и двамата се чувстват добре.

Изразявайте всичките си чувства
Много важна тайна на успешните отношения: не крийте от „втората си половинка“ реакцията на тези или онези действия. Разказвайте на партньора кой негов жест или постъпка са ви доставили удоволствие и обратното – кое предизвиква у вас отблъскване и дискомфорт. Говорете за това спокойно и искрено. Не чакайте от него отговор или реакция, просто му разказвайте. Например, ако по време на среща с приятели любимият ви с нещо ви ядоса, у дома или на следващия ден без заобиколки му обяснете какво точно е предизвикало негативните ви емоции. После сменете темата на разговора. Вашият партньор ще се замисли над проблема и ако действително ви обича, следващият път ще се държи по друг начин.

Усмихвайте се

Усмивката е израз на благополучие и щастие. Нима не искате това във вашите отношения? Гледайте заедно комедийни филми, разказвайте вицове, пускайте шеговити коментари, търсете всеки повод, за да показвате усмивката си. Чувството на хумор, несъмнено, е гориво за продължителни отношения.

Ежедневно докосване
Успешните отношения биха били невъзможни без физическия контакт. Всеки ден сте длъжна да демонстрирате привързаността си към мъжа с помощта на тялото: искрена прегръдка, неочаквана целувка, разходка хванати за ръце, неочаквана милувка по главата или тялото. Обгръщайте го с ръце, целувайте го, галете го по гърба – тези жестове укрепват отношенията. Нека те се превърнат в приятна привичка за двамата и ще видите как с течение на времето любовта ще расне и ще укрепва.