Необходими продукти
1 кг свинско месо, най-добре от врата или плешката
3 стръка праз
1 глава лук
1 морков
1 с. л. олио
Подправки – червен пипер млян, червен пипер лют (на вкус), черен пипер на зрънца
Начин на приготвяне
Месото се нарязва на малки късчета.
Омазнява се дъното на голям тиган и се слага месото на средно силен котлон (при 3 степени нека да е на 2). То по-скоро се пече, отколкото пържи, пуска и собствения си сос.
След около 15 минути се добавя нарязаният на парчета до 2 см праз, който пържи се 5 минути заедно с месото.
След това се добавя малко вода (половин чаена чаша), поръсват се подправките, покрива се с капак и се оставя още около 15 минути да се задуши. Вместо вода можете да добавите зелев сок.
Може да се поднесе с гарнитура картофено пюре или задушен ориз.