Свински ребра с ориз, чесън и зелен лук

Свински ребра с ориз, чесън и зелен лукНеобходими продукти
500 г свински ребра
200 г ориз (1 чаша)
1 глава лук
2 домата
3 – 4 с. л. бульон
1 връзка зелен чесън
3 връзки зелен лук
1 връзка магданоз
черен пипер
сол.

Начин на приготвяне
Загряваме тигана, слагаме една супена лъжица масло и пържим ребрата.
Когато пуснат собствената си мазнина, подправяме с щипка сол и прясно смлян черен пипер.
След като станат кафяви, ги пресипваме в купа.

В същия тиган, в останалата мазнина запържваме нарязания лук.
Добавяме нарязани доматите, зеления чесън, зеления лук и магданоза.
Прехвърляме всичко в тава, прибавяме ориза, заливаме с вода, овкусяваме със сол и черен пипер.

Редим запечените ребра над ориза и слагаме ястието в гореща фурна, загрята до 200 градуса.
След около 45 минути е готово.