Тази салата може да се приготви по всяко време на годината, но е особено ценна през зимните месеци, защото привнася върху трапезата ви аромата на идващата пролет. Освен че е много вкусна, салатата е изключително полезна заради многото витамини, които съдържат зеленчуците.
Необходими продукти:
2 глави бяла ряпа
2 малки глави цвекло
1 голям морков
1 средно голяма кисела ябълка
Няколко скилидки чесън
Сол на вкус
Олио или зехтин – 2 с. л.
Сокът от един лимон или 2 с. л. оцет
Начин на приготвяне
Ряпата, цвеклото, морковът и ябълката се настъргват – по-добре в отделни съдини, за да си поиграете после с цветовото оформление на салатата.
Чесънът се нарязва на ситно.
Подреждат се настърганите продукти по ваш вкус в голяма купа, като едновременно се посоляват леко и се поръсват с нарязания на ситно чесън.
Подправя се със зехтин и лимонов сок на вкус.
Да ви е сладко!