Светска вълна с поглед към историята

Светска вълна с поглед към историята

Ако искате да разберете кой ще бъде най-търсеният коктейл през лятото у нас, как може да бъде впечатлен всеки майстор в коктейлите и какви цели преследват експертите на Гинес – погледнете рубриката „На светска вълна” с водещ Емо Ялъмов в предаването „България днес” по БНТ 2 от Варна.

Екипът на предаването хвърля поглед и към миналото, защото светската тема не започва от днес. Историята има с какво да ни впечатли, особено когато не очакваме – какви часовници са отмервали времето на европейските аристократи, може ли една стрелка да посочи точния час? Какви са били правилата на варненските балове преди 100 години? Само за три предавания рубриката успява да открие своята публика –няколко минути за хората, които се интересуват от лайф стайл, от светски блясък и не само. В поредната колекция уловени мигове ще видите последния мохикан на винилите – Теди Джорджо, който е събрал супер колекция от 2400 плочи – всяка от тях със своя история, всяка – припомняща едни други, носталгични времена… Какви тайни разказват плочите под ръката на вълшебника – диджей?…

Това е малка част от темите в „На светска вълна” в предаването „България днес” на БНТ 2 от Варна. Хората зад кадър продължават да се питат – какво е лайф стайл, кои са хората, които го представляват, как да разберем кое е стил и кое е кич? Една дълга пътека, по която човек постепенно разбира, че стилът е нещо повече от всекидневни закачки с модата на деня.