Супа от пилешки дробчета и воденички

Супа от пилешки дробчета и воденичкиНеобходими продукти
250 г дробчета
250 г воденички
1 глава лук
2 кубчета пилешки или зеленчуков бульон
1 с. л брашно
1 яйце
2 – 3 с. л кисело мляко
магданоз
черен пипер
чубрица
олио или зехтин
фиде или ориз

Начин на приготвяне
Измиваме воденичките и дробчетата като внимателно проверяваме дали няма останали парченца от жлъчката, или попаднали песъчинки във воденичките.
Сваряваме ги отделно, воденичките имат нужда от повече време.
Когато се сварят, изливаме водата и ги нарязваме на парченца. Може да използваме водата, в която сме ги сварили, за бульона.
В тенджера, в която сме сгорещили предварително олио, запържваме до омекване нарязания на ситно лук.
Слагаме дробчетата и воденичките и добавяме брашното.
Запържваме отново за съвсем кратко време.
Добавяме вода, кубчетата с бульон и по избор фиде или ориз в зависимост от това дали искаме по-гъста и питателна супа.
Застройваме супата с яйце и кисело мляко.
Поръсваме я със ситно нарязан магданоз или чубрица