Солени пръчки с извара

Солени пръчки с извараНеобходими продукти
2 белтъка
125 г масло
200 г извара
брашно
2 ч. л. сол

За намазване
2 жълтъка
2 с. л. прясно мляко
семена от мак
ким

Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа, добавяме солта и маслото (на стайна температура).
Замесваме, добавяме изварата и замесваме меко тесто. Разделяме го на две и го оставяме в хладилника за 1 час.
Поръсваме плота с брашно и разточва всяка част на кора с дебелина около 1 см.
Намазваме целия разточен лист с яйцето, разбито с млякото, поръсваме с ким и семена от мак.
Изрязваме с остър нож по дължината на листа продълговати лентички.
Покриваме дъното на тава с хартия за печене и редим соленките.
Печем в предварително загрята до 200 градуса фурна, докато порозовеят.