
Понякога отделяме прекалено много време на сложни рецепти.
А с годините, прекарани в кухнята, все повече ценим лесните и вкусни рецепти.
Предлагам ви една моя рецепта за сочно пилешко месо, което се запича, но вместо много и различни подправки, използвам само розмарин.
Пилешкото става крехко и ароматно.
Необходими продукти
Едно пиле, нарязано на порции или пилешки бутчета, крилца
1 чаша бяло вино
2 чаши вода
сол
смлян черен пипер
червен пипер
розмарин – пресен или сух (аз имах сух)
краве масло или зехтин.
Начин на приготвяне
Тавата, в която ще печем, или йенска тенджера с капак, се намазва с краве масло или зехтин.
Подреждаме пилешките порции и поливаме с виното и водата.
Отгоре поръсваме с малко сол, смлян черен, червен пипер и розмарин.
Ако желаете, може да сложите и няколко бучки краве масло, но моето пиле си беше достатъчно мазно и аз не сложих.
Покриваме тавата с фолио за печене или слагаме капака на йенската тенджера и печем във фурна на 220 градуса за час и половина.
След това махаме фолиото, за да се препече кожичката отгоре за още 15 минути.
Много е вкусно , опитайте!
Автор: Надя Цветкова