Необходими продукти
1 кг свински ребра
5 с. л. мед
1 ч. бяло вино
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. захар
сок от един лимон
щипка сол
мащерка
розмарин
Начин на приготвяне
Първо приготвяме марината, като в дълбока купа смесваме всички продукти, разбира се, без ребърцата.
Разбъркваме добре, за да се получи хомогенна смес.
Ребърцата не се нарязват предварително, цялото парче се намазва от двете страни обилно с приготвения сос.
Слага се в широка тавичка и се оставя в хладилника за около един час.
Фурната се затопля до 180°C. Тавичката с ребрата се покрива с алуминиево фолио.
Ребърцата се пекат 20 мин. от едната страна, после се обръщат и се пекат още 20 мин. с фолио, обръщат се за последен път и се пекат без фолио още 20 мин.
Поднасят се със салата по избор или като мезе към червено вино.