Сладкиш с ябълков мармалад

Сладкиш с ябълков мармалад

Това е ароматен и лесен за приготвяне сладкиш, за който може да се използва не само мармалад от ябълки, но и от круши, дюли или такъв, какъвто имате вкъщи или предпочитате.
Самата рецепта се приготвя бързо, а продуктите, които използвате, не са скъпи и няма нужда от предварителна подготовка и тичане по магазините. Повечето домакини ги имат под ръка вкъщи.

Необходими продукти

2 яйца
1 бурканче мармалад
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 бакпулвер
2 ванилии
щипка сол
2 ч. ч. брашно

Начин на приготвяне

Подгответе брашното, като го пресеете предварително, и внимателно смесете в него бакпулвера, ванилиите и солта.
Яйцата се разбиват енергично със захарта, после добавете киселото мляко.
В получената смес изсипете олиото, мармалада и брашното.
Важно е да бъркаме с лъжица, докато прибавяме всяка една от съставките.
Намажете с олио дъното на средно голяма тавичка за печене на сладкиши и посипете с брашно.
Изсипете сместа във формичката и изпечете в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Готовият сладкиш се посипва с пудра захар.
При поднасяне може да украсите с течен шоколад.