Необходими продукти
1 яйце
1 ч. ч. захар
3 ябълки
1 краве масло
3 с. л. канела
1 1/2 ч. ч. орехи
есенция (ром)
1 бакпулвер
1/2 ч. л. сол
3 ч. ч. брашно
пудра захар
Начин на приготвяне
Смесваме последователно всички продукти – захарта, яйцето, солта, есенцията, маслото.
Брашното пресяваме с бакпулвера и добавяме орехите, натрошени на едро.
Разбъркваме внимателно.
Изчистваме семките от ябълките, обелваме ги и ги настъргваме на ренде.
Прибавяме ябълките с канелата в сместа и разбъркваме добре. Изсипваме в намаслена тавичка и печем при температура 180 градуса.
Поръсваме с пудра захар.