Необходими продукти
1 малка връзка листа от цвекло или 5-6 малки листа червено зеле
1/3 кафена чашка семена от нар
100 г едро червено грозде
2 мандарини без семки
1 малка глава лук
1/2 чаена чаша сурови орехи
2 с. л. сушени червени боровинки
1 сладка ябълка
2 с. л. ябълков оцет
Кориандър, сол, черен пипер и куркума на вкус
1 с. л. кленов сироп
1 филия препечен хляб за украсата
Приготвяне
Нарежете листата от цвекло или червено зеле на тънки лентички.
Нарежете гроздето на половинки, лука, мандарината и ябълката – на малки кубчета, орехите също нарежете на малки парченца.
За дресинга смесете ябълковия оцет, кленовия сироп и подправките.
Препечете филията хляб, изчакайте да изстине и с остър нож или формичка изрежете от нея звезда.
Внимателно разбъркайте всички съставки, направете купчинка в чинията и я украсете със звездата.
Приятен апетит!