Необходими продукти
1 кг тиквички
3 яйца
1 ч. л. сода за хляб
брашно
5 – 6 стръка копър
2 с. л. чубрица
3 – 4 скилидки чесън
сол
Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките, настъргваме ги в купа, посоляваме ги и ги оставяме да престоят половин час. След това ги изцеждаме от водата и счукваме яйцата.
Прибавяме подправките, брашното и разбъркваме с лъжица.
Загряваме олиото в тигана, загребваме с лъжица от сместа и сипваме в тигана, като притискаме леко, за да се оформи като овален шницел.
Пържим шницелите от тиквички от двете страни.
Изваждаме ги върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.
Сервираме с кисело мляко (с чесън и копър).