Шаран, пълен с орехи

Шаран, пълен с орехи

Тази рецепта е от стара домакинска книга от началото на 20 век. Предлагаме ви я, както изглежда в оригинала (премахнат е само старият правопис):

Шаранът добре се изчиства, посолява се и се оставя да постои 1-2 часа, за да се осоли.

Опражват се 6-7 глави лук с дървено масло (зехтин – бел. ред.). Опраженият лук се смесва с 6-7 лъжици счукани орехи, малко чер и червен пипер. Напълня се шарана с тази смес, зашива се, поставя се в тава в пещта и се пече залян с малко вода и дървено масло.

Вторият вариант е шаран, обвит в тесто:
Постъпва се с шарана като при горния случай, само че вместо да се пече в тава открит, завива се в тесто, омесено като пресен хляб.

Да ви е сладко!