Сексуалните комплекси на жената

Сексуалните комплекси на женатаДа си го кажем направо – често сами си поставяме прегради в леглото. И няма Божия сила, която да проникне в собствените ни комплекси и да ги извади от там, ако сами не се погледнем от страни и не се отърсим от тях. Мнозина от нас дори не си дават сметка, че начина им на действие, поведението им в интимното ложе е основано на безброй вкоренени предубеждения, трупани през годините.

Много са причините за възникване както на женските, така и на мъжките сексуални комплекси. Всички те обаче пречат на пълноценния интимен живот, а понякога дори направо го блокират. Важно е навреме да забележим това и да се обърнем към специалист. Именно тогава животът ни ще върне своя блясък и пълнота.

Нека дефинираме няколко от най-честите комплекси на жената в леглото.

Комплексът на Алиса в страната на чудесата
Това е комплекс на жената с твърде развихрена фантазия. Като романтична натура, тя живее в собствен свят, в който съществува идеален любовен сценарий. Там всеки от партньорите играе определена роля. Твърде дълъг е списъкът с достойнства, които се очакват от партньора в леглото. Разминаването на тези скупчени, прочетени и очаквани качества у един мъж с реалните обаче, води до сериозни проблеми. Понякога – до фригидност.

Комплексът на Пепеляшка
Тук жената, вече достатъчно пораснала, е забравила да престане да бъде принцесата, която чака да я обгрижват, да я ухажват и носят на ръце. Мъжът е галантният принц, за който сме чели в приказките. От него се очаква да е умен, красив, богат, с чувство за хумор, да я гледа в очите и да я носи на ръце. Разминаването с реалността води до депресии и разочарование. Момичета, събудете се: принцовете на бели коне свършиха! Останаха само конете.

Комплексът на Месалина
Месалина е съпругата на римския император Клавдий, която се е прославила със своя ненаситен сексуален апетит. Жената, страдаща от подобен комплекс е убедена, че мъжете обожават подобни лесно възбудими жени, които се разпалват буквално само от поглед и винаги са готови за любовни сцени, почти ненаситни. Затова тези дами често се държат свободно и демонстрират повишена сексуалност. Разминаването идва от там, че това е само маска, която налагат. В основата си те изобщо не изпитват такава потребност и това ги довежда отново до депресия и неудовлетворение. Синдромът наподобява нимфомания. След поредното сексуално увлечение, жената изпитва душевна празнота и чувството, че се е раздала не на когото трябва.

Комплексът на Титания
Подобен на комплекса на Алиса, но има свои особености. Дамите с подобни комплекси са интелигентни, прочели са вагон с книги, предимно романтични мелодрами или произведения от други жанрове, където постоянно присъства сексуалната фантазия на главната героиня. Внимание: опасност за тийнейджърките! В момента на пазара изобилства от твърде много романи за вампири, в които прелива от подобни литературни похвати. Та, по време на половия контакт ако мъжът откаже да извърши някоя от сексуалните фантазии на жената, той може и трябва да бъде наказан. Във вампирския вариант – убит. Притежателките на този скрит комплекс също не намират реален мъж, който да отговаря на литературния очакван герой и разочарованието често ги води до невъзможност да се спрат на партньор в живота.

Комплексът на Диана
Тя е привърженица на дългите романси без сексуални превъплъщения. Брани своята невинност, понякога граничеща с мания за целомъдрие. Дори и да се съгласи на сексуални отношения с мъж, това в никакъв случай не и носи радост, а по-скоро се чувства обидена и измърсена. В леглото е хладна и пасивна. Цялото и съзнание по време на интимния контакт е заето в мисли „тази постъпка” да не стане достояние на околните. Своя партньор, както и себе си тя лишава от радостта от пълноценния секс, който „само разрушава съвършения и романс”, Разбира се, в повечето случаи такава жена остава самотница.

Комплексът на Амазонката
За жената Амазонка, мъжът е средство за продължение на рода. Всичките му достойнства се отричат, отношението към него е пренебрежително. Кой знае каква наслада от секса с мъж тази жена не изпитва – не счита за нужно да го прави. Тя „изпълнява своя дълг” и продължава нататък по пътя си. Всички предложения на партньора и за разнообразяване на интинмните отношения с играчки и сексуални приспособления се посрещат от Амазонката с рязко порицание. Единственото удоволствие, което тя може да получи е от секс с друга жена. Ако разбира се, се реши на това.

Комплексът на Атина Палада
Във възприятията на тези жени е нарушена половата идентичност. Поведението им се отъждествява до голяма степен с това на мъжа. Стреми се да изпълнява роли, характерни за силния пол. В леглото такава жена се опитва да доминира на всяка цена над партньора си, от което произтичат недоразумения. Добрата страна на жената Атина Палада е, че тя лесно намира общ език с представители на силния пол, тях често ги свързва здрави приятелски отношения, които в бъдеще могат да прераснат в сексуални.

Комплексът на Рицаря и Развратника
Много широко разпространен комплекс. Жената иска да види в своя избраник Рицаря и Развратника едновременно. Рицарят – благороден, мъжествен, силен. Зад неговото рамо тя иска да се почувства защитена. Това обаче не и стига. Тя иска да види в него и Развратника – сексуален, импулсивен, съвършен любовник, готов да и угоди на всяка прищявка. Ако тя го срещне, животът с такъв човек ще я направи истински щастлива. Ако ли не – неизбежно тя ще изневерява постоянно след всяко разочарование. В краен случай мъжа си тя превръща в Рицар, а за ролята на Развратника си търси любовник.