Сексът – хапче за отслабване

Сексът – хапче за отслабване

Специалистите често зцадават провокативния въпрос: може ли сексът да замени пълноценните тренировки в спортната зала? Отговорът разбира се е не. В същото време обаче е доказано научно, че сексът помага за отслабване. При това отговорът е категоричен. Колкото по-богат и наситен е сексуалният ви живот, толкова по-бързо върви процесът към извайване на прекрасна фигура. Ето защо.

Сексът гори калории

Сухите цифри говорят сами за себе си. А знаем поговорката, че когато фактите говорят, Боговете мълчат. Пример. Ако изкарате в леглото един час, за да изгледате поредния сериал на сапунката, ще изразходвате в най-добрия случай 70 калории. За сравнение: 25 минути сексуални ласки горят най-малко 88 калории. Това е съпоставимо с тренировка на велотренажора. Така че започнете да гледате на секса като на хапче за отслабване.

Сексът тренира мускулите

Ако не проявявате мързел и рутина в сексуалния си живот и опитвате да го разнообразите, пробвайки нови пози, може да постигнете още по-значими резултати в слабеенето. Най-ефикасните пози за отслабване са ездачка и doggy-style. Първата е добра за трениране на задните части и бедрата, а втората помага за заякване на ръцете. Висшият пилотаж е секс позата мост. Тя позволява едновременно заякване на задните части, талията и бедрата. Запомнете: по време на оргазъма пулсът се увеличава, поради което калориите се изгарят по-бързо.

Сексът усмирява страстта към въглехидратите и мазнините

Може да звучи като фантастика, но е факт: регулярният секс помага за отслабване, тъй като поддържа в организма оптимално ниво на кортизол (хормона на стреса). А повишеното ниво на този хормон води до повишаване на апетита и желание да се яде по-често, и то вредни за фигурата храни.

Сексът ускорява процеса на отслабване

Заниманието със секс нормализира съня, недостигът от който води до увеличение на теглото, дори при условие, че сте на диета. Сънят се подобрява благодарение на активната изработка по време на секс на окситоцин – хормона на удоволствието, привързаността и благостта. Неговото ниво съществено се повишава дори само от една нежна прегръдка преди сън. Когато сънят ви се нормализира, ще започнете да отхвърляте излишните килограми два пъти по-бързо. Това е научно доказано.

Сексът повишава самооценката

Съществува пряка връзка между нивото на нашата самооценка и честотата на половия акт. Сексът способства за отслабване и поради това, че колкото повече се занимаваме с любов, толкова по-добре се отнасяме към тялото си, в резултат на което се стараем да отделяме повече внимание на външността и здравето си. От друга страна, този, който е напълно доволен от себе си, много по-рядко се отказва от любовните утехи. Омагьосан кръг. Действително работи.