Седем признака, че Той е влюбен

Седем признака, че Той е влюбенИ идея нямам защо, но от няколко години клетият Малък Сечко февруари го нарочиха за любовен. И щем, не щем, се повличаме по католическия празник в чест на Св. Валентин. В един момент и на нас ни порозовява тиквата от сърца и романтика. За едни сърца, за други – джин. Да оставим сега лиготията и въздишките по възглавнички от пух и тюл, обсипани с брокат и пайети, и щамповани с малки, сладки, рошави кученца, котенца, патенца, хипопотамчета и други животински екземпляри. Има очебийни признаци, по които разбираш, че един мъж е влюбен. Вече знаем, че любовта, идва изведнъж, хлопва те по тиквата и преди да имаш време да се опомниш, си литнал в облаците. Този поглед сега значи ли, че ме харесва, или не значи? Въпрос, който 100% си е задавала баба ми на нивата, майка ми в училище, ще си задава щерка ми като порасне. Ще се върти на шиш в леглото, ще хапе възглавницата, ще пише стихове и ще къса маргаритка за клетите листа. А отговорът е пред очите ни, момичета. Само се вгледайте:
Признак Едно: Върви си Той, мъжът по улицата, нищо неподозиращ. И Я вижда. Нея. О,небеса! Туп! Удар. Болка. От небето падат звезди, птички се въртят в кръг. Стрелата на Амур навлиза надълбоко. Амин.
Признак Две: Удареният влюбеняк се втурва в отчаян опит да проследи красивата Ева от другия тротоар, която невъзмутимо събуди задрямалата му мъжка хормонална химия. Устата му е отворена, езика се влачи по земята.
Признак Три: Поразена почти изцяло е текстообработващата му програма. Той онемява. За дълго. В допълнение започва да се чеше. Навсякъде. Няма значение дали го сърби. Нерви. Непривична летяща чиния в главата му. Помощ!
Признак Четири: Започва да използва израза „По принцип” във всяко изречение. За което, разбира се, се мрази. Защото все пак говорим за интелигентен човек, който има прилично дар-слово и в обичайни ситуации знае как да го използва.
Признак Пет: Той започва да кашля през 5 минути, слагайки ръка пред устата си. Защо? Не знае. Не, не е болен от птичи грип, нито от свински такъв, не е чумосан и лудо-кравен. Кашля, за да запълва настъпилите сконфузни празнини в паметта си. Започне ли да кашля безконтролно в присъствието на жена, значи е тотално влюбен в нея. И точка.
Признак Шест: Пита я за час, дата, нищо чудно и за улица в града. Нищо, че има часовник на ръката и поне 3 джи ес ем-а в джобовете си. А може и да пита за улицата, на която живее.
Признак Седем: Измънква най-кухия първосигнален опит за разговор, хващайки се за времето вън. Стар номер. Колкото света стар. Със сигурност Адам е пробвал за първи път тоя номер с Ева. Може би и е измънкал нещо като ”Чудесен ден за бране на ябълки, не мислите ли?” Такива са те, Силно-половите сладури когато се влюбят. Всяка прилика с лица, събития и спомени са съвсем, съвсем случайни и всичко написано е с мило и обичливо чувство към вас, Мъже. И с усмивка..
Елинор