Щедростта на мъжа се измерва не в пари, а във времето за любимата

Щедростта на мъжа се измерва не в пари, а във времето за любиматаЗа успелия мъж, който обсипва любимата със скъпи подаръци, пътувания и луксозно жилище, се говори много през последните години. Сладникави филми, мелодрами и предавания подсилват тезата за мъжката щедрост, която се измерва с пари. Всеки може да бъде щедър, ако има дебела банкова сметка, но не всеки богат мъж е щедър истински. Какво означава мъжката щедрост за нас, обикновените жени.

Време да ни изслушат
Да те слушат и ти да слушаш е изкуство, а за да успеем в комуникацията не са нужни кой знае какви теоретични знания и умения. Забелязвали ли сте, че това, което най-много ни дразни у любимия, е липсата на обратна връзка. Когато тя отсъства, се чувстваме ненужни, незабележими и отхвърлени. Ето един простичък пример. Опитваме се да разкажем как е минал денят ни и да споделим за напрежението и умората, които ни измъчват.

Вместо интерес от страна на мъжа да научи нещо повече за нас, за нашите успехи или неуспехи, чуваме: „Сега съм зает“, „Не ми се слушат глупости.“
Щедростта на мъжа е той да инвестира време, да ни изслуша сдържано и мъдро. Да си кажем радостта и болката, а мъжките ръце да ни обгърнат и защитят. А това не струва пари, нали.

Морална подкрепа и уважение
Няма съмнение, че винаги играем ролята на силни момичета. Понякога чак ни писва да сме силни, но продължаваме упорито да твърдим, че ще се справим. Точно в този миг ни е необходима повече от всякога мъжката подкрепа. Тя не се изразява само в това да чуем от мъжа: „Ти си толкова силна, знаеш какво да направиш.“ И ние се отдръпваме обидени.

Ами ако не става дума за духовната ни сила, а за желанието да се почувстваме само жена – крехка и ранима. Нека да си кажем истината – понякога силната жена трябва да получи съвет или да усети, че не е сама. Кой друг ще ни подкрепи, ако не този, който казва, че ни обича повече от всичко на света?

Разбиране, когато сме изнервени
Сутрешно главоболие, повишаване на тона, умора и раздразнителност, влизане в менопаузата, недоспиване – все познати състояния за повечето жени. Към това добавяме проблеми с децата в училище, хаос на работното място, забавяне на заплатата и много други неща, които ни пречат да се чувстваме балансирани и щастливи.
Ето при такива случаи мъжът трябва да се прояви като щедър и разбиращ.
И това ще мине, наспи се и си почини е единственото, което искаме да чуем. А не да ни се натяква, че сме мързеливи, че не сме успели да почистим или наготвим, че сме лоши жени и майки. Ние сме просто изморени и се нуждаем от почивка, за да съберем себе си и силите си.

Малките изненади ни правят щастливи
Убедена съм, че жените разбират прекрасно, че всекидневието няма нищо общо с блясъка на филмите, с които ни заливат от екрана. И само във фантазиите си искаме да получим брилянти или скъпо пътешествие.
В нашия, женски ден тъй много мечтаем за малки, но истински подаръци.
Една прегръдка, чаша кафе, букет свежи цветя, евтина дрънкулка, с която да се похвалим на колежките си, шалче, крем за ръце… Щастието е в обикновените и дребни изненади, с които ни дарява мъжът. Ако не му стига фантазия, да се допита до приятели или да прочете съвети и статии.
Няма да се обидим, ако ни попита: „Кажи ми, моя обич, с какво мога да те изненадам?“ Може би ще се усмихнем, но е сигурно, че ще забележим усилията на любимия и ще му помогнем в избора.

Да ни преоткриват и показват, че са влюбени
Най-страшното нещо е успокоението, че щом сме заедно няма никаква опасност за връзката или за чувствата. На любовта винаги трябва да се гледа като на крехко цвете – без вода, топлина и грижи увяхва и загива.
Обличаме нова рокля – мъжът не забелязва.
Слагаме си различно червило – мълчание.
Борим се с месеци да смъкнем 5 килограма – атрактивността и сексапилът ни не правят впечатление на любимия. А това наистина е невероятна възможност той да забележи промените, да ни похвали, да се възхити и да ни накара да литнем от щастие.
Вниманието е част от поведението на щедрия мъж.

Време за секс
И отново стигаме да физическата връзка. Секс по задължение, набързо, за броени минутки, а после да заспим, лъжейки себе си, че е достатъчно – това е една от най-големите измислици, битуващи в живота. Потребностите от качество в любовта и леглото е много по-важна, отколкото колко често го правим.
С възрастта жените искат повече ласки, време за откровени разговори, мигове за възхита и взаимно удоволствие.
Да ни накара да се почувстваме в леглото по-желана и от най-известната актриса или секссимвол – това го може само щедрият мъж.
Автор: Ана Дечева