Необходими продукти
1 пакет готови кори
дървени шишчета
маргарин
За плънката
300 г орехи
6 с. л. захар
2 ч. л. канела
За сиропа
500 мл вода
300 г захар
1 ванилия
кора и сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне
Вземаме един лист от готовите кори и го нарязваме на четири правоъгълника.
Намазваме първото парче с четка, потопена във вода, над него поставяме втория лист и пак намазваме с вода. След това напръскваме с малко масло и поръсваме със сухата смес (едро смлени орехи, смесени със захар и канела).
Поставяме дървеното шишче на единия край и навиваме парчето около него.
Хващаме ръбовете от двете страни с ръце и ги притискаме към средата, оставяме ги върху плота, докато свършим листите. Редим ги в тавичка, покрита с хартия за печене.
Намазваме ги с разтопен маргарин и печем във фурна, загрята до 180 градуса, докато леко добият кафяв цвят отгоре.
Като изстинат, ги прехвърляме в дълбока тава.
За сиропа – сваряваме водата и захарта в тенджера, след като заври, я оставяме на огъня 10 минути. Смъкваме от котлона и добавяме лимоновия сок, ванилията и лимоновата кора. Изливаме върху саралиите, след което покриваме с капак за около 30 минути.