Съчетанието на вкус и полза в тази салата е страхотно. Подходяща е за лека закуска или за вечеря.
Необходими продукти
Салата айсберг или ромейн – 1 кочан
Варени пуешки гърди – 300 г
Семена от нар – ½ чаена чаша
Тиквени семки – 50 г
Козе сирене – 50 г
Тиква – 400 г
Зехтин – 1 чаена чаша
Бял винен оцет – ½ чаена чаша
Вода – 1 с. л.
Сол и черен пипер – на вкус
Риган, мащерка и босилек – по ½ ч. л.
Приготвяне
Нарязваме тиквата на кубчета. Запичаме я във фурната или за 5-7 мин. я запичаме на тиган.
Накъсваме или нарязваме салатата на малки парченца. Пуешкото филе и козето сирене режем на кубчета. В голяма купа смесваме салатата, пуешкото, нара, тиквените семки, козето сирене и тиквата.
В дълбока чиния смесваме зехтина с оцета, водата и подправките. Разбиваме с вилица до получаване на гладък сос.
Разпределяме салатата в чиниите и я подправяме със соса.
Да ви е сладко!