С какви мъже не си струва да си губите времето

С какви мъже не си струва да си губите времето

Вие се чувствате добре с новата си връзка? Той е галантен, сипе комплименти, прави ви подаръци, с две думи – представяте си блестящо бъдеще. Дали обаче наистина ви чака такова? Специалистите по семейни отношения са категорични, че в началото на всяка нова връзка жената трябва да се превърне в психолог. Само така тя би могла да узнае дали мъжа, когото харесва, наистина е неин тип и дали няма да си изгуби времето напразно. Психолозите характеризират 9 типа мъже, с които не си струва да е занимавате.

Празнодумецът

Мъж, който във всеки един момент може да се превърне в тиква – този типаж е красноречив и ненадежден. Той постоянно закъснява за всичко, а понякога може и въобще да не се яви на среща. За сметка на това обича да дрънка празни приказки и да обещава. «Той може да ви моли за доверие и търпение, но с всяко неизпълнено обещание вашата тревога само ще нараства», казва журналистката Бренда де ла Каза. Такъв тип мъже пращайте в черния списък незабавно.

Припреният

Вие сте се срещали всичко на всичко три пъти, а той вече знае колко деца ще имате и смело ви връчва ключа от дома си. «Не е чудно това, че в такъв случай вие изпитвате растящо желание да се изплъзнете. Бъдете внимателни – съветва основателката на нюйоркския клуб за запознанства The Modern Love Club Ейми Ван Доран. – За какво бърза толкова? Това не говори за продължителни чувства. По-скоро той иска да ви впечатли, да наруши емоционалното ви равновесие, а после да премине към следващата си жертва…»

Егоистът

«Ако разберете, че вашият нов познат явно не е склонен да ви поддържа и да ви изслушва, трябва незабавно да натиснете бутона «пауза» – казва семейният психолог Джефри Платс. – В брака е много важно да бъдеш щедър. Щедър ли е вашият партньор на комплименти? Интересно ли му е как е преминал денят ви? Чувствате ли, че той е най-големият ваш поклоник и фен? Ако не, тогава защо са ви подобни отношения?…»

Критикът

Каквото и да кажете и да направите, той винаги е готов да възрази. Този тип хора излъчват негативизъм като радиация. Дори в началото на отношенията да не усещате опасността, критиката вече е започнала да нарушава вашата самооценка.
«Тяхната прямота и язвителност в някакъв етап от отношенията може и да ви се сторят привлекателни.

На нас по принцип ни харесват хора, които знаят кои са и какво искат. Тези качества започват да отблъскват, когато разберете, че вашето мнение за тях е само повод за себеутвърждаване. Единственият правилен вариант за отговор на всички въпроси е техният вариант. Стабилните отношения са основани на компромиси и симпатия», казва консултантът по семейни отношения Жюли Нгуен.

Под чехъл

За разлика от предходния типаж този е винаги съгласен с всичко. Всички ваши идеи моментално получават горещо одобрение. Мъжът под чехъл вярва, че всяка инициатива, изхождаща от него, е наказуема и поради това избягва всякаква активност. Но с радост е готов да ви следва по петите като кученце.

«Когато някой се старае напълно да споделя вашите увлечения, това впечатлява. Но по-късно ще разберете, че той не е в състояние нищо да ви предложи. На вас ви нужен пълноценен партньор, а не «втора цигулка», казва Жюли Нгуен.

Нарцисът

«Нарцисът може да бъде очарователен при повърхностно общуване, но той не е способен на емпатия. В трудни ситуации, когато примерно заболеете и ви е нужна подкрепа, този човек няма да ви се притече на помощ. Нито разбиране, нито искрено извинение, нито уважение. Можете ли да живеете с такъв човек?», пита Бренда де ла Каза.

Вечният безработен

Може да разберете човек, който постоянно е в процес на смяна на кариерата и търси позиция след завършване на университета. Но ако забележите, че човекът, с когото се срещате, постоянно е без работа или я сменя на всеки 3 – 4 месеца, трябва сериозно да се замислите.

Скандалджията

Задайте си въпроса: «Мога ли свободно да изразявам мислите си пред този човек дои в най-напрегнатите и стресови моменти?», казва Джефри Платс. Спорове и сръдни може да се случат във всяко семейство – те са признак за това, че вие не сте равнодушни един към друг.

Но ако вашият партньор при всеки повод избухва и ви заплашва с раздяла, това е лош признак. Нашите емоционални крайъгълни камъни са способ за изследване на емоциите и за това да станем по-близки, а не повод за постоянни скандали и заплахи с раздяла.

Вълкът единак

«Няма нищо лошо човек понякога да е сам. Но ако срещнете човек, който се чувства прекрасно и без вас и прави така, че това да се разбере, по-добре е да му предоставите тази възможност. Прекалено независимите хора може да ви убеждават, че мечтаят за отношения, но на практика в техния живот няма място за двама», казва Ейми Ван Доран.

(По материали от чуждестранния печат)