С какви бижута се глезят богаташите

С какви бижута се глезят богаташите

Спорт

Не мислете, че щеките за ски са просто средство за подпомагане при ходене или спускане. Много знаменитости обичат зимните курорти и всеки път, преди да се отправят натам, си купуват всички необходими аксесоари. Например, едни луксозни щеки в ограничен брой – Limited Edition K2 6 Karat Ski Pole, направени от жълто и розово злато и буквално обсипани с диаманти и розови сапфири. Това чудо на бижутерското изкуство струва около 3000 долара и е предназначено специално за дамите.

Водка

На шотландския пазар се появи диамантена водка. Водката Diva не е вредна за здравето, тя е толкова пречистена, че в нея няма никакви вредни примеси, освен самия алкохол, разбира се. Напитката първо се дестилира, филтрира се през дървени въглища, и то не от какво да е дърво, а от серевна бреза.

Следващият етап на пречистване е през филтър от пясък и малки диаманти и други скъпоценни камъни. Чудото на питейното изкуство се продава в мънички флакончета, които струват по 1 милион долара всяко. И така водката е не само с брилянтна чистота, но вероятно се пие само капка по капка.

Цигари

Като продължение на здравната тема ще ви разкажем за най-скъпите цигари на компанията Lucky Strike, които струват 100 000 долара кутията. Тук ситуацията е обратна на онази с водката – самите цигари не са кой знае от какво качество, но кутията е истинско бижу. Направена е от 18-каратово злато и е украсено с рубин и диамант.

Червило

Много козметични фирми се изкушават да направят флакон за червило от най-висок клас, като го инкрустират със скъпоценни камъни. Например червилото KissKiss Gold and Diamonds е настанено във флаконче от 18-каратово злато, обсипано със 199 диаманта, рубина и изумруда. Общото тегло на скъпоценните камъни в това флаконче е 2,2 карата. Друг въпрос е какво правим с флакона, когато червилото свърши – но това не е въпрос за звездите, които могат да си го позволят.

Домашни любимци

Аксесоарите за малки кученца – домашни любимци могат да се конкурират с най-впечатляващите бижута в света, както по изящество, така и по цена. Например, нашийникът Amour Amour струва около 1,8 милиона долара. Далеч не всеки милионер може да си позволи това бижу, но казват, че в този свят на лукс и богатство хората дават мило и драго за животните си – даже повече, отколкото за собствените си бижута.

Мобилни телефони

В днешно време почти всеки има мобилен телефон, но не всеки е готов да плати за него 25 хиляди долара. Цената няма общо с функциите на мобилното устройство, просто корпусът на Diamond Nokia N95 е направен от 18-каратово бяло злато и е украсен с 325 диаманта по 3,3 карата всеки. И това далеч не е най-скъпият мобилен телефон в света.

Лаптопи

Темата с електронните бижута може да продължи със скъпия лаптоп Luvaglio, който струва повече от 1 милион долара. Корпусът на компютъра е украсен с редки цветни диаманти и е направен от ценна порода дърво. Съдържанието на тази ценна „опаковка“ може да се сменя, тъй като техниката остарява бързо.

Телевизори

Не остават назад и телевизорите. Кутията на телевизора Yalos Diamond е направена частично от бяло злато и е украсена със 160 диаманта, общото тегло на които е 20 карата. Цената на такъв телевизор е около 140 000 долара. Остава да се надяваме, че и качеството на изображенията ще съответства на луксозната опаковка.

Дамска чантичка

Дамските чантички са любимо бижу за дизайнерите. За най-скъпа дамска чантичка се смята произведението на японския бренд Ginza Tanaka. Цената на този аксесоар е около 1,9 милиона долара. Чантичката е направена от платина и е обсипана с идеални диаманти с общо тегло 208 карата. Общо при създаването на ювелирния шедьовър са използвани 2 182 диаманта.

Високата цена обаче се обяснява не толкова с наличието на скъпоценни камъни. Чантичката е много функционална, освен това, ако се откачи дръжката й, тя може отделно да се използва като колие или гривна. На предната част на изделието има брошка, която също може да се носи отделно – представлява 8-каратов крушовиден диамант, окръжен от 81 по-малки камъчета.

Дамски обувки

Едни червени обувки могат да накарат всяка звезда да ахне и да ги поиска в гардероба си. Те са покрити с 4600 червени рубини и един 50-каратов диамант. Общото тегло на рубините е 1350 карата. Цената на това бижу не е известна, а и едва ли ще се намери смела дама, която да обуе такива обувки. Ами ако загуби едната, дали ще се намери принц, който да я намери и по нея да стигне до своята Пепеляшка?

Парфюми

Лека полека стигаме и до парфюмите. Най-скъпият парфюм, записан в Книгата на рекордите Гинес, е „Imperial Majesty“ от Clive Christian. Този продукт се разработва за представители и на двата пола и едно флаконче струва 245 000 долара. Високата цена се определя не само от качеството на самия парфюм, но и от флакона.

Той е изработен от френска компания, специализирана в изработката на луксозно стъкло Baccarat Crystal и е увенчан с 5-каратов диамант. Шишенцето е украсено и със златна огърлица-вратовръзка, направена от 18-каратово злато и инкрустирано с бели елмази.

Писалка

Една невероятно писалка – Aurora Diamante струва повече от 1 450 000 долара. Това малко бижу е произведено от италианския бранд Aurora и е направено от платина и бяло злато, инкрустирани с 2000 диаманта с тегло 30 карата. Това, разбира се, не е всичко. Отделно внимание трябва да се отдели на капачката, направена от платина и украсена с 3-каратов диамант. Като бонус към покупката, всеки клиент може да поръча върху писалката да се гравира неговият портрет или подпис.

Ръчен часовник

В този списък не може да не присъства поне един часовник. Например този на компанията Chopard, който струва „скромните“ 25 000 000 долара. Той е буквално покрит със скъпоценни камъни, така че дори не се вижда много добре циферблата, но сигурно има своите почитатели… Основните камъчета са изрязани във форма на сърце и са в три цвята – светло син, червен и бял, а край тях са посипани по-малки скъпоценни камъчета. Общото тегло на сърцето е 38 карата, а на всички скъпоценни камъни – 200 карата.

Детски играчки

Докато безумно скъпите бижута за възрастни може ми имат своето обяснение – все пак, като знаят цената, хората ще ги пазят повече от зеницата на окото си. Но и детските играчки могат да бъдат произведение на бижутерското изкуство. Една малка количка например е направена от чисто 18-каратово злато и струва 100 000 долара. Корпусът на играчката е украсен с повече от 2 700 диаманта, а под предния капак е настанен двигател, инкрустиран с бели и черни диаманти.

И представете си за миг, че купувате такава играчка на сина си. И че той я изгуби… По-добре да си представяме по-възможни и полезни неща, нали?