Необходими продукти
1,5 кг кайма /смес/
1 голяма глава лук
сол
смлян черен пипер
кимион
суха чубрица
1 кафена чашка галета
вода
2 сурови яйца
6 варени яйца
мариновани краставички
моркови
гъби
Начин на приготвяне
Омесих каймата като за кюфтета – с 1 голяма глава лук, нарязан в блендера, малко сол, смлян черен пипер, кимион и суха чубрица. Залях сместа 1 кафена чашка галета с 250 гр топла вода.
Сложих 1 цяло яйце и 1 жълтък, а белтъкът оставих, за да намажа рулата отгоре.
Прехвърлих всичко в кухненския робот и го оставих да се бърка поне 10 минути.
След това разделих сместа на 2 равни части и оформих 2 рула. Плънката е от 6 варени яйца, мариновани краставички, цели посварени моркови и задушени гъби.
Навих рулата и ги овалях целите в галета.
Сложих ги в тавата на фурната, застлана с фолио и намазана с олио. Отгоре намазах рулата с леко разбития белтък плюс щипка сол.
Пекох ги около 40 минути на 220 градуса с вентилатор.
Гарнитурата е огретен с картофи, сметана и топено сирене и салата с пресни домати.
Автор: Надя Цветкова