Роден на 29 февруари – късмет или лоша поличба

Роден на 29 февруари - късмет или лоша поличба

Вероятността да се роди човек на 29 февруари е 1:1461. Рядка възможност – това късмет ли е или лош знак?

Високосната година се появява с въвеждането на Юлианския календар през 46 г. от новата ера и оттогава хората му приписват необикновени свойства. Древните хора смятали, че родените на 29 февруари има специални способности.

В Шотландия през високосната година жените имали право да искат ръката на мъжа, тоест всичко било наобратно на приетото. Първоначално обичаят жената да се сватосва имал едно условие, посочено в списъка закони на Шотландския парламент, а именно: „всяка дама, която отива да се сватосва, облича долна риза от червена фланела, на която ръбът се вижда ясно; и ако мъжът й откаже да се ожени за нея, трябва да заплати глоба.“ В Русия пък това е денят на Касиян злопаметния и немилостивия – ден, в който могат да се очакват много беди – природни бедствия, скандали в семействата или болести.

Според някои древни източници този ден е сакрален, ден-мистерия. Ден, в който се отваря прозорец към „паралелния свят“. Неслучайно и днес наричат 29 февруари „изплъзващ се“ или „прескачащ“, сякаш се появява от никъде и отива в нищото.

Смятало се, че на този ден се раждат избраници, един вид посланици от паралелния свят. В древността тези хора били смятани за родени магьосници, притежаващи пророчески дар. И тъй като били отглеждани и пазени, принудени да живеят като затворници, „избраните“ действително придобивали дарба да предсказват, да изцеляват и да „изчистват“ от лошотии. Може би тези способности се появявали благодарение на отшелническия начин на живот или пък наистина са им били вродени? Даже името на самия месец февруари идва от името Februarius, в чест на празника на пречистването Фебруа.

А какво може да означава, ако във вашия живот често се срещате с хора, родени на 29 февруари? Като имаме предвид, че това са хора посланици, те вероятно са се появили при вас, за да предадат някаква информация. Може това да е урок или пък някакви нови знания. „Информацията, дошла при нас чрез човек, роден на 29 февруари, има таен смисъл и е добре да се вслушваме в нея“, казват експерти по езотерика.

Кога обаче човек да празнува рождения си ден, ако е роден на 29 февруари, а годината не е високосна и такава дата в календара няма?
Всъщност, заблуждавате се, че денят го няма. Той съществува всяка година. Но „изплува“ само за минутка – от 00:00 ч. до 00:01 ч. Твърде кратко за празнуване? И това е измислено.

Германският професор Хайнрих Хеме е разработил система как хората, родени на 29 февруари, да отбелязват всяка година рождения си ден. От решаващо значение е часът на раждане – ако той е във времето след полунощ, през „нормалните“ години може да се празнува на 28 февруари. Тези, които са се родили минути преди 1 март, проф. Хеме съветва да канят гости на 1 март. По-сложно е с „дневните“ деца – ако сте се родили между 6 и 12 ч. преди обед, трябва да празнувате 2 години след високосната година на 28 февруари, а третата – на 1 март. Ако пък вашият час на раждане е между 12 ч. на обед и 6 вечерта, празникът ви съответно се пада в четиригодишния цикъл на 29 февруари, 28 февруари, 1 март, 1 март.

Но не забравяйте, че мисията на родените на 29 февруари е да предсказват, както са вярвали древните. Бъдете близо до тази цел. Ако работата ви е свързана с получаване и предаване на информация, то това е точно, каквото ви е нужно. Ако работата ви по никакъв начин няма общо с информацията, постарайте се сами – нека ви стане навик да търсите нови и нови знания. Дори да няма общо с паралелните светове, това винаги ще ви бъде от полза.