Ризото със спанак, пармезан и вино

Ризото със спанак, пармезан и виноНеобходими продукти
500 г спанак
2 к. ч. бяло вино
3 к. ч. ориз
2 к. ч. настърган пармезан (може да го замените с твърд кашкавал)
1 глава лук
3 скилидки чесън
6 к. ч. горещ зеленчуков бульон (около 2 кубчета, разтворени във вода)
краве масло
зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне
Нарежете лука на дребно, смачкайте обелените скилидки чесън или ги пресовайте.
Запържете лука докато омекне и добие жълт цвят в предварително сгорещен зехтин или олио.
Добавете кравето масло, намалете температурата и добавете чесъна. Много е важно чесънът да не се пържи в много горещо олио, защото след това ястието ще нагарча.
След минута, две сложете и ориза и го запържете няколко минути.
Добавете бялото вино като бъркате бавно. Излейте също на малки порции зеленчуковия бульон.
Оставете ризотото на слаб огън около 15 – 20 минути, докато оризът се свари, сложете и черен пипер на вкус.
Докато чакате оризът да стане готов, в тиган сложете малко краве масло и запържете спанака и го добавете, когато оризът уври напълно. Настържете пармезана и добавете половината в яденето.
Останалото количество насипете леко отгоре, когато сервирате.
Можете да предложите по една лъжица кисело мляко на порция.