Необходими продукти
2 риби – скумрия
4 – 5 картофа
2 глави лук
7 – 8 с. л. майонеза
2 – 3 щипки нарязан копър
сол
черен пипер
2 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
2 стръка зелен лук
Начин на приготвяне
Картофите се обелват, измиват и нарязват на филийки с дебелина около 8 мм.
В купа добавяме лука, нарязан на полумесеци, ситно нарязания копър и майонезата.
Поръсваме със сол, черен пипер и разбъркваме.
Нарязваме рибата на малки парченца, подправяме със сол и черен пипер, добавяме зехтина, лимоновия сок и разбъркваме.
В плика за печене слагаме картофите, отгоре – парчетата риба, и затваряме плика.
Правим няколко дупки с игла и поставяме плика в тава.
Печем във фурна, предварително загрята до 200 градуса.
След като се изпече, разрязваме плика с ястието и го сервираме поръсено със зелен лук.