Психоанализа на зодиакалните знаци (част първа)

Психоанализа на зодиакалните знаци (част първа)

По данни на здравното министерство на САЩ една трета от населението на планетата живее в състояние на перманентен стрес, а повече от 48 на сто от хората са уверени, че през последните 5 години нивото на напрежение в обществото се е увеличило. Експерти твърдят, че в зависимост от това под кой зодиакален знак се е родил един човек, той понася по-лесно или по-трудно стресовите ситуации, които ни заобикалят.

Овен

На предприемчивите, смели и дори малко нагли Овни им харесва да се справят с чуждите проблеми и да предлагат нестандартни решения за сложни ситуации. Трудностите определено не ги плашат. Твърде често те поемат върху себе си много задължения, което води до неизбежен стрес.

Така не трябва, съветват психолози. Намалете напрежението и натоварването, ако не искате да се побъркате. Главният съвет – научете се да казвате „не”, делегирайте на други част от задълженията си и правете една идея по-малко от това, което правите в момента.

Телец

По природа това са безметежни и достатъчно спокойни представители на земната стихия. Единственото, което нарушава спокойния живот на Телците, са постоянните съмнения и неувереност в собствените сили. Телците не обичат да оставят делата си за утрешния ден и искат непременно да решат всички проблеми начаса, което в някои случаи води след себе си до сериозни вътрешни сътресения.

Всяка спорна ситуация и разговор на висок тон ги нервират страшно много. Съветът ни към представителите на тази зодия – старайте се с всички сили да избягвате конфликтите и никога не се разгневявайте първи.

Близнаци

Многообразен знак, който не понася еднообразието в живота. От една страна, те са пъргави и умни, от друга – нестабилни и капризни. Онова, което най-много от всичко ги изважда от релси, е лъжата. Ако открият, че някой им казва неистина, буквално закипяват от ярост.

Друг стресов момент за тях са забавените действия на околните. Съветът ни – за да не психясате окончателно, пробвайте от време навреме да приемате нещата такива, каквито са, и спокойно дочаквайте резултатите.

Рак

Раците се управляват от Луната – оттук иде тяхната чувствителност и обидчивост. За тях е важно да изказват мнението си и да намират изход от емоциите, особено ако не са съгласни с дадена ситуация. Освен това раците са много изрядни, на работа уважават йерархията и не обичат празното губене на време.

Всичко, което нарушава установения порядък, ги вбесява страшно много. Съветът ни – научете се да не възприемате всичко толкова близо до сърцето, а на някои ситуации гледайте през пръсти.

Лъв

Когато ситуацията излезе извън контрола на Лъва, очаквай беди и нервни пристъпи. Съвсем не е за учудване, че стремежът на този огнен знак да доминира при всякакви обстоятелства води до множество конфликти: Лъвът може да се вбеси от непредвидени разходи, от лек инцидент на пътя, от неуправляеми сътрудници и калпави колеги. Съвет – за да не ви разруши стресът отвътре, научете се да пропускате проблемите край себе си. Както се казва – „преминахме”, и продължавайте щастливо по пътя си по-нататък.

Дева

Наглед зодиакалното предназначение на Девата е да въвежда порядък – в това число от порядъка в главите на околните до реда на книжата на работното място. Огромният стрес за тях е да не могат да изпълнят обещание – това ги хвърля в депресия. Полезни и трудолюбиви сътрудници, те не са склонни да са лидери, а са свикнали да бъдат в сянката на по-властни знаци. Съветът ни – не се страхувайте да поемате върху себе си повече отговорности. Действайте!

(По материали от чуждестранния печат)
Следва продължение