Често, дори и да имаме кайма в хладилника, времето не достига да направим смес за кюфтета или да приготвим мусака. Предлагаме ви бърза и лесна рецепта за вечеря, порциите са за 4 души.
Необходими продукти
0,5 кг кайма
2 глави лук
2 моркова
няколко домата или доматена консерва (може да се замени с 3 с. л. доматено пюре)
2 кубчета телешки бульон
сол
черен пипер
чубрица
олио
Начин на приготвяне
Сгорещяваме олиото в дълбок тиган.
Запържваме леко нарязаните на дребно лук и моркови.
Прибавяме каймата и пържим сместа.
Когато е почти готова, добавяме кубчетата бульон, обелените и нарязани домати или консерва. При необходимост доливаме малко вода. Слагаме похлупака и оставяме ястието на къкри на бавен огън около 20 минути.
Поднасяме го с елда, булгур или спагети.