Необходими продукти
1 кг телешки черен дроб
4 големи глави лук
100 г брашно
2 с. л. червен пипер
1 щипка лют червен пипер
олио
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
Изчистете черния дроб от ципата, ако има такава. Измийте го със студена вода.
Нарежете дроба на продълговати парченца, широки до 3-4 см.
Разбъркайте в дълбока чиния брашното и червения пипер, добавете сол на вкус. Оваляйте добре нарязания дроб в брашното.
Изчистете лука от люспите и го нарежете на кръгчета.
Сгорещете олио или зехтин в по-дълбок тиган. Запържете лука на слаб огън до омекване, прехвърлете го в друг съд. Оставете го се задушава на много слаб огън.
В същата мазнина изпържете нарязания дроб, за посоченото количество дроб ще пълните тигана около три пъти.
Всяко изпържено количество изсипете в съда с лука да се задушава. Когато последният дроб е готов, прехвърлете в дълбокия тиган лука и готовия изпържен дроб и разбъркайте добре.
Оставете всичко да се задуши още няколко минути.
Поръсете леко с млян черен пипер. Сервирайте с каперси, които ще придадат пикантен, стипчив и кисел вкус на изпържения дроб.